ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Πώς θα αναθεωρηθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2016 11:30

 

Τις προτάσεις της για την αναθεώρηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης, τις οποίες πιστεύει ότι είναι προς το όφελος της κτηνοτροφίας και θα υπάρξει μεγάλη απορρόφηση, κατέθεσε χθες με επιστολή της στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κασσίμη η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Όπως είναι γνωστό την Παρασκευή υπήρξε συνάντηση του κ. Κασσίμη με εκπροσώπους του κτηνοτροφικού κόσμου της χώρας, με θέμα την καλύτερη απορρόφηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης, στην οποία ζητήθηκε από τους τελευταίους να παρουσιάσουν τις θέσεις τους περί της συνδεδεμένης.

Οι 4 προτάσεις της Ομοσπονδίας για την αναθεώρηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης, που υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Παλάσκας είναι οι εξής:

1) Η μέχρι σήμερα μικρή έως ελάχιστη δήλωση ζώων στα ειδικά δικαιώματα στην αιγοπροβατοτροφία δημιουργεί ένα μεγάλο ζήτημα καθώς μένουν αδιάθετα 25.000.000 € περίπου. Εμείς ζητάμε τα λεφτά αυτά να μεταφερθούν στη συνδεδεμένη της αιγοπροβατοτροφίας των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Ο συγκεκριμένος τομέας είναι αυτός που έχει σχεδόν 100% απορροφητικότητα και αν λάβουμε υπ’όψιν ότι έχουν δύσκολες καιρικές συνθήκες, λιγότερη βοσκή, μεγαλύτερο κόστος για τη μεταφορά των προϊόντων και είναι αυτοί που πραγματικά βόσκουν τα βοσκοτόπια, όπου μέσα από το γάλα που παράγουν στηρίζουν την παραγωγή της ελληνικής φέτας, την χρειάζονται περισσότερο.

2) Το όριο των 120Kgr/ζώο το έτος που έχει θεσπίσει το Υπουργείο πρέπει να ελαττωθεί για τα αιγοπρόβατα των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και να γίνει 80 Kgr/ζώο το έτος. Αυτήν η μείωση θα αυξήσει των αριθμό των ζώων που θα μπορούν να ενισχυθούν αλλά με τη μεταφορά των 25.000.000€ από τα ειδικά δικαιώματα στο ποσό της συνδεδεμένης των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών θα αυξήσει το συνολικό ποσό από τα 21.700.000€ στα 46.700.000€ και η τελική τιμή ανά ζώο δεν θα αυξηθεί πολύ.

3) Ζητάμε να ελαττωθεί το ελάχιστο όριο των 6tn γάλακτος / έτος για τα αιγοπρόβατα των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και να γίνει 5tn γάλακτος/έτος.

4) Τέλος αδιάθετα κονδύλια από την πεδινή αιγοπροβατοτροφία να δοθούν στη συνδεδεμένη των κτηνοτροφικών φυτών και της μηδικής μόνο για κτηνοτρόφους για να ελαττωθεί το κόστος παραγωγής λόγω αυξημένου ΦΠΑ, φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass