Στον απόηχο της επίσκεψης Αποστόλου

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2016 18:12

-Η κτηνοτροφία και γενικότερα η ζωική παραγωγή είχε την τιμητική της στην προχθεσινή συζήτηση που έγινε στο «Χατζηγιάννειο» με ομιλητή τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγ. Αποστόλου, καθώς αρκετοί ομιλητές εκπροσώπησαν τον συγκεκριμένο κλάδο.

«Αν χάσουμε την ονομασία της Φέτας, τότε θα πρέπει να φύγετε όλοι οι πολιτικοί από τη Βουλή, για το καλό σας» σχολίασε οργισμένος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Νίκος Παλάσκας.

Ακόμη ο Ελασσονίτης κτηνοτρόφος σχολίασε δηκτικά τις αδικίες του συστήματος του ΕΛΓΑ. «Πρέπει να συνεννοηθούμε με τον λύκο, αν φάει το πρόβατο να αφήσει το κουφάρι για να μπορέσουμε να αποδείξουμε στον εκτιμητή του Οργανισμού την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου. Αν ο λύκος φάει και τα κόκκαλα, άντε να βρεις το δίκιο σου» δήλωσε και πρόσθεσε την αναγκαιότητα υλοποίησης του πετυχημένου προγράμματος καύσης των νεκρών ζώων.

* * *

Για το ίδιο θέμα κατέθεσε μια ενδιαφέρουσα πρόταση ο πρόεδρος Κτηνοτρόφων της Ελασσόνας Θανάσης Γεροφωκάς, ο οποίος πρότεινε τα νεκρά ζώα να οδηγούνται στο σφαγείο της Ελασσόνας, όπου μπορεί να γίνει ηλεκτρονική καταγραφή και να αποζημιώνεται ο παραγωγός, έστω και με λιγότερα χρήματα, απ’ ότι αν ακολουθούνταν η προβλεπόμενη διαδικασία του ΕΛΓΑ.

* * *

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Αποστόλης Μωραΐτης χαρακτήρισε την αγελαδοτροφία την πλέον αδικημένη, καθώς ούτε ο υπουργός ανέφερε κάτι γι’ αυτήν στην ομιλία του, ούτε λύθηκαν τα πολλά προβλήματα του κλάδου, με κυρίαρχο την ενίσχυση με βάση τα ειδικά δικαιώματα του παραγωγού. Ο Β. Αποστόλου από την άλλη ανέφερε ότι «η χώρα μας σκέπτεται να πάει στα δικαστήρια την Τσεχία για την υπόθεση του γιαουρτιού, καθώς υπάρχει παραπλάνηση των καταναλωτών με την ονομασία του ελληνικού γιαουρτιού».

* * *

Σε γραμμή Πολάκη ο Β. Αποστόλου κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι «δεν ιεραρχούν σωστά τις ειδήσεις, καθώς μια μικρή επανάσταση που σημειώθηκε με το νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαιές, δεν προβλήθηκε σωστά. Μόνο για τα τρακτέρ που βγαίνουν στους δρόμους ενδιαφέρονται». Προφανώς η αναφορά του αφορούσε τα κεντρικά ΜΜΕ και όχι τα περιφερειακά, θα πρέπει όμως να θυμίσουμε στον υπουργό ότι και ο ίδιος όταν υπάρχουν αγροτικές κινητοποιήσεις συναντιέται και συνομιλεί με τους αγρότες.

Είναι χαρακτηριστικό όμως το παράπονο του προέδρου της Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων Βασίλη Ντούρα ότι επανειλημμένα έχει ζητήσει ραντεβού με τον υπουργό, αλλά ακόμη αυτό δεν έχει γίνει. Αφού οι μελισσοκόμοι δεν έχουν τρακτέρ για να κλείσουν τους δρόμους...

* * *

Και στην εκδήλωση του «Χατζηγιάννειου» ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να χρησιμοποιεί στην ομιλία του μία ξεχωριστή ρήση. Έτσι αναφερόμενος στη συνεργασία των Περιφερειών με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και παρά τα προβλήματα με την υποστελέχωση των γεωτεχνικών υπηρεσιών, δεσμεύθηκε ότι «εμείς, αληθεύοντες εν αγάπη θα συμβάλουμε στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας».

* * *

Στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη, αλλά και στο Κέντρο Βάμβακος της Καρδίτσας που διαθέτει τα καλύτερα εργαστήρια του κόσμου με σπουδαία προβολή στο εξωτερικό, αναφέρθηκε στη σύντομη ομιλία του ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Νίκος Αντώνογλου. Επίσης υποστήριξε ότι είναι λάθος να κρίνεται η πορεία ενός υπουργείου από τις πληρωμές και μόνο και όχι από τη χάραξη μιας μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής πολιτικής.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass