ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Πρόστιμα για πιστοποίηση βιολογικών

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2016 9:20

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η κατάρτιση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα τίθεται σε νέα βάση όλο το σύστημα ελέγχων, υποχρεώσεων, κυρώσεων για το χώρο της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, σε εφαρμογή των σχετικών κοινοτικών κανονισμών.

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου σε συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων.

Παράλληλα, ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Πιστοποιητικών Φορέων ότι μετά από σχετική εισήγηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή Παρατυπιών και Παραβάσεων του Υπουργείου, προκειμένου να επιβάλει κυρώσεις και πρόστιμα στους Οργανισμούς Πιστοποίησης για τους οποίους είχαν διαπιστωθεί παραβάσεις κατά το παρελθόν, χωρίς ποτέ να υπάρξει η δέουσα αντιμετώπιση από την πλευρά του Δημοσίου.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Ενεργοποιούμε, στην πραγματικότητα για πρώτη φορά, το σύστημα κυρώσεων για παρατυπίες και παραβάσεις στη λειτουργία των φορέων πιστοποίησης των βιολογικών προϊόντων.

Το μήνυμα προς όλους είναι ένα: Όσοι κάνουν καλά τη δουλειά τους δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Αλλά συγκάλυψη και ανοχή δεν θα υπάρξει. Δεν θα επιτρέψουμε να πλανώνται αμφιβολίες για τα ελληνικά πιστοποιημένα προϊόντα που μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την ανασυγκρότηση της ποιοτικής γεωργίας.

Τα βιολογικά προϊόντα είναι ένας τομέας στον οποίο η αγροτική οικονομία μπορεί και πρέπει να στηριχθεί γιατί είναι άμεσα συνυφασμένος με την προστασία του καταναλωτή, την ποιότητα των τροφίμων, αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Αλλά για να ενισχυθεί η παραγωγή ποιοτικών βιολογικών προϊόντων πρώτιστη μέριμνα είναι διαφάνεια και η αξιοπιστία σε όλο το σύστημα ώστε ο καταναλωτής να έχει εμπιστοσύνη σε αυτό που αγοράζει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass