Νέες ειδικότητες στα ΙΕΚ με πρωτοβουλία του 1ου Αγροτικού ΙΕΚ Open Mellon

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2016 20:52

Την ένταξη νέων ειδικοτήτων του αγροδιατροφικού τομέα ενέκρινε το Υπουργείο Παιδείας, με την απόφαση για τις ειδικότητες Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και την κατάταξή τους ανά Ομάδα Προσανατολισμού και Τομέα, που εξέδωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης.

Αναμεσά τους ξεχωρίζουν οι 5 νέες ειδικότητες που σχεδιάστηκαν και προτάθηκαν από την επιστημονική ομάδα του Οργανισμού «Open Mellon – Εκπαίδευση – Συμβουλευτική – Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Α.Ε.», οι οποίες εγκρίθηκαν στην Ομάδα Προσανατολισμού Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής και εντάχθηκαν στους αντίστοιχους τομείς ως ακολούθως: ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ/ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΕΝΔΡΩΔΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΥΠΟ ΚΑΛΥΨΗ, ΤΟΜΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ, ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ.

Οι νέες ειδικότητες έρχονται να καλύψουν ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στις σπουδές που αφορούν στα επαγγέλματα της πρωτογενούς παραγωγής και σχεδιάστηκαν από την Open Mellon με γνώμονα τις επαγγελματικές ανάγκες του αγροτικού χώρου και τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, ώστε να παρέχουν γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση στους αποφοίτους.

Με την ίδια απόφαση, το Υπουργείο Παιδείας επαναφέρει σε λειτουργία σε επίπεδο ΙΕΚ άλλες 4 ειδικότητες της συγκεκριμένης Ομάδας Προσανατολισμού: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ- ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ.

Το ΙΕΚ Open Mellon, το 10 Αγροτικό ΙΕΚ στη χώρα, ανοίγει πλέον τις πύλες του για το νέο εξάμηνο με δεκαεπτά (17) ειδικότητες του αγροτοδιατροφικού τομέα, παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους επιλογές σε νέους επαγγελματικούς δρόμους και διάφορους κλάδους. Με ειδικά προγράμματα σπουδών, απόλυτα προσαρμοσμένα στις νέες ειδικότητες, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, σύγχρονη τυροκομική μονάδα και το μοναδικό Πρότυπο Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα στη Θεσσαλία, το Αγροτικό ΙΕΚ Open Mellon επενδύει στη γνώση και παρέχει υψηλού επίπεδου επαγγελματική κατάρτιση και άμεση απορρόφηση των αποφοίτων του. Οι εγγραφές σπουδαστών, για το νέο έτος κατάρτισης 2016-2107, έχουν ξεκινήσει. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του ΙΕΚ Open Mellon http://www.iekopenmellon.gr, στις εγκαταστάσεις της Open Mellon A.E. επί της οδού Αλ. Παναγούλη 73, στη Λάρισα και στο τηλ. 2410 551320

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass