Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δεσμεύθηκε για αξιολόγηση-κοστολόγηση των προτάσεων που άκουσε

* Τη δυνατότητα ιδιωτικής ασφάλισης για την παραγωγή, ζήτησαν αγρότες * Συνάντηση με τον περιφερειάρχη και ελαιοπαραγωγούς

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2016 11:31

Του Γιώργου Ρούστα

Διαδοχικές ήταν οι επαφές και οι συναντήσεις του τομεάρχη Αγροτικού της ΝΔ, βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη και χθες, Σάββατο, δεύτερη μέρα της περιοδείας του στον νομό.

Με διάθεση να ακούσει περισσότερο τους αγρότες παρά να μιλήσει, ο κ. Κασαπίδης κατέγραψε αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις που στοχεύουν στην επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας. Όπως υποστήριξε και στη συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΟΔΕ «αυτές οι προτάσεις θα αξιολογηθούν, θα κοστολογηθούν και κάποιες που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες των Περιφερειών θα ενταχθούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα. Πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί-παρουσιασθεί λίγο πριν τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν».

«ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΙΔΕΩΝ»

Ο κ. Κασαπίδης χαρακτήρισε τον θεσσαλικό κάμπο «δεξαμενή σκέψεων και ιδεών και όχι αποκλειστικά χώρο αλίευσης ψήφων για τη ΝΔ», ενώ δήλωσε ικανοποιημένος «τόσο από το επίπεδο της συζήτησης που είχε με αγρότες και εκπροσώπους του επαγγελματικού αγροτικού χώρου όσο και από την αντίληψη του κόσμου που φαίνεται να εκτιμά την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα του λόγου της ΝΔ».

ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στη συνάντηση που είχε με αγρότες του νομού, στα γραφεία της ΝΟΔΕ, άκουσε τρεις ενδιαφέρουσες προτάσεις, για τις οποίες δεσμεύτηκε να τις εξετάσει –ως προς την υλοποίηση- μια επιστημονική επιτροπή και αφορούν στα εξής: Άρση της υποχρεωτικότητας συμμετοχής στην ασφάλιση του ΕΛΓΑ. Οι αγρότες θεωρούν ότι έχει καταργηθεί, στην ουσία, η ανταποδοτικότητα του ΕΛΓΑ και ζητούν μια ελάχιστη συμμετοχή στις εισφορές και εν συνεχεία να επιλεγεί το μοντέλο της ιδιωτικής ασφάλισης. Επίσης να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές επί των κερδών στα ασφαλιστικά ταμεία, με τη ΝΔ να ξεκαθαρίζει άμεσα το ποσοστό της μείωσης που θα προκρίνει. Και τρίτον να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, σε διάρκεια δεκαετίας και όποιος επενδύει στη γεωργία να έχει αυξημένο συντελεστή αποφορολόγησης. Διότι όταν επενδύει κάποιος στον πρωτογενή τομέα, δημιουργεί επενδυτικό κλίμα, συνεισφέρει στην απασχόληση εργατικού δυναμικού, άρα και στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Πρώτος σταθμός της χθεσινής του περιοδείας η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου συναντήθηκε με υπηρεσιακούς φορείς, τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού και εκπροσώπους αγροτικών φορέων, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Ο κ. Αγοραστός του παρουσίασε αναλυτικά τα έργα που εκτέλεσε η Περιφέρεια στην ύπαιθρο (έργα υποδομής, αρδευτικά), με ιδιαίτερη έμφαση στη λίμνη Κάρλα και ζήτησε να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο αγροτικής παραγωγής, που θα προωθεί την κοινωνική ευημερία και την κοινωνική ασφάλεια. Ασφάλεια η οποία θα πρέπει να εξασφαλίζει στους παραγωγούς φθηνό κόστος παραγωγής, πληρωμές στην ώρα τους και πρακτικές που θα προσδίδουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα.

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Κασαπίδη στη γαλακτοβιομηχανία ΘΕΣγάλα και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου συναντήθηκε με τους προέδρους των τμημάτων Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Κασαπίδης επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό-Ομάδα Παραγωγών Πουρναρίου «το Λιόδεντρο» και ενημερώθηκε από τους διοικούντες για τις προσπάθειες που κάνουν προκειμένου να παράξουν ποιοτικές ελιές, τύπου Αμφίσσης και λάδι και να εξάγουν, όπως επίσης και για προβλήματα που δημιουργεί η επιβολή ΦΠΑ και στους Συνεταιρισμούς. Τέλος, ο τομεάρχης Αγροτικού συναντήθηκε στο Επιμελητήριο Λάρισας με τη διοίκησή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass