Γ. Κασαπίδης: Δεσμεύθηκε για αξιολόγηση-κοστολόγηση των προτάσεων που άκουσε

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2016 20:41 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Οκτ 2016 20:41

Διαδοχικές ήταν οι επαφές και οι συναντήσεις του Τομεάρχη Αγροτικού της ΝΔ, βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη και το Σάββατο, δεύτερη μέρα της περιοδείας του στο νομό.

Με διάθεση να ακούσει περισσότερο τους αγρότες, παρά να μιλήσει ο κ. Κασαπίδης κατέγραψε αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις που στοχεύουν στην επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας. Όπως υποστήριξε και στην συνέντευξη τύπου χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΟΔΕ, «αυτές οι προτάσεις θα αξιολογηθούν, θα κοστολογηθούν και κάποιες που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες των Περιφερειών θα ενταχθούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα. Πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί-παρουσιασθεί λίγο πριν τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν».

Συνέντευξη τύπου        

Ο κ. Κασαπίδης χαρακτήρισε τον θεσσαλικό κάμπο «δεξαμενή σκέψεων και ιδεών και όχι αποκλειστικά χώρο αλίευσης ψήφων για τη ΝΔ», ενώ δήλωσε ικανοποιημένος «τόσο από το επίπεδο της συζήτησης που είχε με αγρότες και εκπροσώπους του επαγγελματικού αγροτικού χώρου, όσο και από την αντίληψη του κόσμου που φαίνεται να εκτιμά την αξιοπιστία και την σοβαρότητα του λόγου της ΝΔ».  

Στην Περιφέρεια

Πρώτος σταθμός της χθεσινής του περιοδείας η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου συναντήθηκε με υπηρεσιακούς φορείς, τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού και εκπροσώπους αγροτικών φορέων, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Ο κ. Αγοραστός του παρουσίασε αναλυτικά τα έργα που εκτέλεσε η Περιφέρεια στην ύπαιθρο (έργα υποδομής, αρδευτικά), με ιδιαίτερη έμφαση στη λίμνη Κάρλα και ζήτησε να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο αγροτικής παραγωγής, που θα προωθεί την κοινωνική ευημερία και την κοινωνική ασφάλεια. Ασφάλεια η οποία θα πρέπει να εξασφαλίζει στους παραγωγούς φθηνό κόστος παραγωγής, πληρωμές στην ώρα τους και πρακτικές που θα προσδίδουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα.    

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Κασαπίδη στη γαλακτοβιομηχανία ΘΕΣ-γάλα και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου συναντήθηκε με τους προέδρους των τμημάτων Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερα ζωηρή ήταν η συζήτηση που είχε ο Τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ με συνεταιριστές και αγροτικά στελέχη του κόμματος στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, καθώς εκτός από δριμύτατη κριτική προς την κυβέρνηση, ακούστηκαν και παράπονα για την στάση της ΝΔ, η οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τον τρόπο και το μέγεθος μείωσης των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, που επιβαρύνουν σημαντικά το αγροτικό εισόδημα.

Το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Κασαπίδης επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό-Ομάδα Παραγωγών Πουρναρίου «το Λιόδεντρο» και ενημερώθηκε από τους διοικούντες για τις προσπάθειες που κάνουν προκειμένου να παράξουν ποιοτικές ελιές, τύπου Αμφίσσης και λάδι και να εξάγουν, όπως επίσης και για προβλήματα που δημιουργεί η επιβολή ΦΠΑ και στους Συνεταιρισμούς. Τέλος ο Τομεάρχης Αγροτικού συναντήθηκε στο Επιμελητήριο Λάρισας με την διοίκηση του.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass