ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΚΚΑΛΗ

Λεπτές ισορροπίες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Δημοσίευση: 08 Νοε 2016 11:42
Φωτό αρχείου Φωτό αρχείου

Με φιλοφρονήσεις μεταξύ απερχόμενων και νυν υπουργών και με υποσχέσεις για σκληρή δουλειά από την ηγεσία του υπουργείου, ώστε πράγματι ο πρωτογενής τομέας να βγάλει τη χώρα από την κρίση, κύλησε η χθεσινή τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τον οικοδεσπότη υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου να καλωσορίζει τον νέο αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη και τον υφυπουργό Βασίλη Κόκκαλη και να ευχαριστεί θερμά τον προκάτοχο του Λαρισαίου βουλευτή, τον Μάρκο Μπόλαρη.

Όπως προκύπτει από τη νέα δομή του ΥΠΑΑΤ και κυρίως την αύξηση των υπουργικών θέσεων σε 3, το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει πόσα πολλά στηρίζει στο υπουργείο της Αχαρνών. ΚΑΠ και νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης εγγυώνται σημαντική οικονομική στήριξη στον πρωτογενή τομέα και θα χρειαστεί πολύ δουλειά και καλή συνεργασία μεταξύ των τριών αντρών (Αποστόλου, Τσιρώνη, Κόκκαλη) για να επενδυθούν σωστά αυτά τα κονδύλια και να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Μπορεί η κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ τους να μην έχει γίνει ακόμη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός κ. Αποστόλου φέρεται να υποσχέθηκε στον κ. Κόκκαλη την εν λευκώ διαχείριση όλων των θεμάτων που αφορούν τον θεσσαλικό κάμπο (σ.σ. τον χαρακτήρισε «άνθρωπο γέννημα θρέμμα του θεσσαλικού κάμπου»). Από τις προκλήσεις που επιφυλάσσουν τα παραπάνω χρηματοδοτικά προγράμματα μέχρι τις δυσκολίες, όπως π.χ. την διαχείριση των αγροτικών μπλόκων. Με δεδομένη τη συνύπαρξη των κ. Τσιρώνη, Κόκκαλη στο υπουργείο, εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα ότι θα χρειαστούν αμφότεροι ελιγμοί για να μην προκύψουν αναταράξεις στο κυβερνητικό σχήμα. Για παράδειγμα η διαχείριση των υδάτων είναι ένα θέμα που καίει. Από τη μία ο οικολόγος, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του για το έργο του Αχελώου και γενικότερα για τη σπατάλη του νερού στον κάμπο («να δώσουμε βάρος στην αειφορική χρήση του νερού» δήλωσε), από την άλλη ο Βασίλης Κόκκαλης τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης του έργου (τουλάχιστον άμεσα του φράγματος της Μεσοχώρας), ενώ πολλές φορές με επερωτήσεις στη Βουλή έθεσε το θέμα του κόστους παραγωγής, στο οποίο η άρδευση παίζει σημαντικό ρόλο.

Οι πρώτες κινήσεις Β. Κόκκαλη

Συγκρατημένος και κρατώντας χαμηλούς τόνους εμφανίστηκε στην τελετή παράδοσης παραλαβής ο νέος υφυπουργός Βας. Κόκκαλης, επιμένοντας στο κλασικό σύνθημα (το οποίο τον εκφράζει): Ώρα για δουλειά και στην πορεία οι δηλώσεις. Σε πρώτη φάση ο Λαρισαίος κυβερνητικός στελεχώνει το υπουργικό του γραφείο και μόλις ξεκαθαρίσει το θέμα των αρμοδιοτήτων θα ενημερωθεί για όλα τα εκκρεμή ζητήματα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΑΤ. Αμέσως μετά θα βρεθεί στην εκλογική του περιφέρεια, όχι τόσο για τις καθιερωμένες ευχές από φίλους και ψηφοφόρους, όσο για να προεδρεύσει αγροτικής σύσκεψης παρουσία εκπροσώπων αγροτικών φορέων απ’ όλη τη Θεσσαλία και να ενημερωθεί και από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, που είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass