Ο Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΡΟΪΔΕΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ «ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ» ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Αποστολή «μπλόκα» για Β. Κόκκαλη

Δημοσίευση: 08 Νοε 2016 11:22
*Ε. Αποστόλου: «Σε ανοδική πορεία το αγροτικό εισόδημα» *Β. Κόκκαλης: «Πυλώνες στην άσκηση των αρμοδιοτήτων οι αλήθειες, όσο σκληρές και αν είναι και η διάθεση για προσφορά» *Ε. Αποστόλου: «Σε ανοδική πορεία το αγροτικό εισόδημα» *Β. Κόκκαλης: «Πυλώνες στην άσκηση των αρμοδιοτήτων οι αλήθειες, όσο σκληρές και αν είναι και η διάθεση για προσφορά»

ΑΘΗΝΑ, (Του ανταποκριτή μας Γιώργου Μακρή)

Η ανάθεση δημοσίως από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου στον Λαρισαίο υφυπουργό κ. Βασίλη Κόκκαλη της «αποστολής» να συμβάλει στη διαχείριση των αγροτικών κινητοποιήσεων καθώς και η προειδοποιητική βολή του αναπληρωτή υπουργού κ. Γιάννη Τσιρώνη για την άρδευση ήταν τα σημεία που χαρακτήρισαν τη χθεσινή τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο.

Καλωσορίζοντας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον νέο υφυπουργό κ. Β. Κόκκαλη, ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου τον χαρακτήρισε «γέννημα θρέμμα του θεσσαλικού κάμπου» και επισήμανε: «όπως αντιλαμβάνεστε και το έχει και ο ίδιος αντιληφθεί στη συζήτηση που είχαμε, σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που έρχονται θα είναι ο άνθρωπος που έχοντας την εμπειρία, έχοντας και τη γνώση θα συμβάλει αποφασιστικά».

Κάνοντας απολογισμό του έργου που παρήχθη όλους αυτούς τους μήνες με τον απελθόντα αναπληρωτή υπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου υπογράμμισε: «Πορευτήκαμε προβάλλοντας ιδιαίτερα το στίγμα μας στον αγροτοδιατροφικό τομέα, αλλά και λύνοντας πάρα πολλά προβλήματα του αγροτικού χώρου σε μια περίοδο κρίσης όπου όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία είναι ο χώρος ο οποίος είχε τις λιγότερες επιπτώσεις και ταυτόχρονα βέβαια είναι ο χώρος ο οποίος έχει μπει ήδη σε πορεία ανάταξης από την περασμένη χρονιά μια και όλα δείχνουν ότι τόσο το αγροτικό εισόδημα όσο και οι εξαγωγές παρουσιάζουν ανοδική πορεία».

ΑΡΔΕΥΣΗ

«Ξέρουμε πια, γνωρίζουμε για την αειφορική χρήση του νερού, ώστε να μην φτάνουμε στο σημείο να μας κοστίζει πανάκριβα, ακόμα και η ενέργεια για να βγάλεις το νερό, πόσο μάλλον πού υπονομεύεται ο πόρος», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσιρώνης.

Στην ομιλία του:

-Υποστήριξε ότι αν υπάρχουν πέντε άνθρωποι που ξέρουν σε βάθος την ελληνική γεωργία, ένας απ’ αυτούς είναι ο κ. Ε. Αποστόλου.

-Τόνισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος συμφέρει και μίλησε για τη συμβολαιακή γεωργία αλλά και το συνεταιριστικό κίνημα με τη νέα μορφή της επιχειρηματικότητας, της καθετοποίησης, της μεταποίησης.

-Έθεσε στόχο να αναβιώσουν οι ορεινοί μας οικισμοί ώστε να υπάρξει ανάπτυξη της κτηνοτροφίας με προϊόντα που δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ

«Ήρθαμε για να συνεχίσουμε το δύσκολο και επιτυχημένο έργο του Βαγγέλη Αποστόλου και του Μάρκου Μπόλαρη», τόνισε από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων «για την τιμή που μου έκαναν ν’ ασχοληθώ με αυτό το ιδιαίτερα νευραλγικό υπουργείο», όπως είπε.

Ο κ. Β. Κόκκαλης προανήγγειλε ότι θα αναφερθεί σε επιμέρους θέματα αφού ενημερωθεί και επισήμανε:

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι τα προβλήματα είναι σύνθετα και δύσκολα, το είπε και ο Βαγγέλης Αποστόλου, προέρχομαι από την καρδιά του θεσσαλικού κάμπου. Δύο θα είναι οι βασικοί πυλώνες στην άσκηση των αρμοδιοτήτων: Πρώτον οι αλήθειες, όσο σκληρές και αν είναι και δεύτερον η διάθεση για προσφορά.

Δράττομαι της ευκαιρίας και θα δανειστώ μια έκφραση του κυρίου Μπόλαρη ότι «το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μπορεί να είναι η ανάκαμψη και μπορεί να βοηθήσει την εθνική οικονομία». Εγώ θα πω τούτο: ότι όταν οι νέοι επιστρέψουν στη γη σημαίνει ότι βγήκαμε από την κρίση».

*Την πίστη του στις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα εξέφρασε και ο απελθών αναπληρωτής υπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass