ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΘ - HELEXPO

Υπεγράφη η συμφωνία για την Agro Thessaly

* Καλογιάννης: «Στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία» που τοποθετεί τη Λάρισα «στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας» - Ποζρικίδης: Η έκθεση της Λάρισας «να αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο περιφερειακό εκθεσιακό γεγονός του κλάδου»

Δημοσίευση: 08 Νοε 2016 11:36
Η «Agro Thessaly», που θα αποτελέσει την εξέλιξη της Γεωργικής - Κτηνοτροφικής Εκθεσης Λάρισας, θα διοργανώνεται εναλλάξ με την«Agrotica» Η «Agro Thessaly», που θα αποτελέσει την εξέλιξη της Γεωργικής - Κτηνοτροφικής Εκθεσης Λάρισας, θα διοργανώνεται εναλλάξ με την«Agrotica»

Σύμφωνο συνεργασίας που ξεκινά με τη διοργάνωση, τον ερχόμενο Μάρτιο, της πανελλήνιας έκθεσης για τη γεωργία και την κτηνοτροφία «Agro Thessaly», υπέγραψαν χθες Δήμος Λαρισαίων και ΔΕΘ - HELEXPO Α.Ε., παρουσία φορέων της Λάρισας που επικρότησαν την εξέλιξη.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO Κυρ. Ποζρικίδης, σε ειδική τελετή χθες στο δημαρχείο, υπέγραψαν τη συμφωνία, ανοίγοντας παράλληλα έναν ορίζοντα συνεργασίας που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της γνωστής Γεωργοκτηνοτροφικής Έκθεσης Λάρισας, που εδώ και χρόνια διοργανώνεται από τον Δήμο, στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης.

Με τον κ. Καλογιάννη να κάνει λόγο για «στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία» που τοποθετεί τη Λάρισα «στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας» και τον κ. Ποζρικίδη να σημειώνει την ανάγκη «να αναδειχθεί η Αgro Thessaly ως το μεγαλύτερο περιφερειακό εκθεσιακό γεγονός του κλάδου».

Η «Agro Thessaly» θα διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, εναλλάξ με την «Agrotica» της Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη του κρατικού φορέα διοργάνωσης εκθέσεων, την HELEXPO ενώ ο Δήμος Λαρισαίων μετά τη διοργάνωση του ερχόμενου Μαρτίου, θα ξεκινήσει τα έργα αναβάθμισης της Σκεπαστής Αγοράς προκειμένου αυτή να μετατραπεί σε ένα πολυχώρο εκδηλώσεων.

Να διευκρινισθεί ότι το χθεσινό σύμφωνο συνεργασίας, που υπέγραψαν οι δυο πλευρές, θα προσλάβει τον χαρακτήρα της προγραμματικής συμφωνίας η οποία θα τεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας το επόμενο διάστημα.

ΧΑΡΤΗΣ

Η εκδήλωση, που έγινε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, άνοιξε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Δημ. Τάχο να σημειώνει πως «η δημοτική αρχή μπαίνει δυναμικά και επαγγελματικά στον χώρο των εκθέσεων».

Ο κ. Καλογιάννης, έκανε λόγο για «στρατηγική συνεργασία που βάζει τα θεμέλια για την ανάδειξη της Λάρισας ως πρώτου περιφερειακού πόλου ανάπτυξης. Η ΗELEXPO είναι ο φορέας που διαθέτει τεχνογνωσία και η Γεωργοκτηνοτροφική Εκθεση που εδώ και χρόνια διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων, πρέπει να λάβει άλλα χαρακτηριστικά και να αναβαθμιστεί.

Η έκθεση της Λάρισας θα ονομασθεί «Agro Thessaly», στις 9 με 12 Μαρτίου του 2017 θα υπάρξει η πρώτη συνεργασία με την ΗELEXPO, ενώ η έκθεση από το 2018 θα διοργανώνεται εναλλάξ με την «Agrotica». Στον προϋπολογισμό του 2017 θα εντάξουμε δαπάνες για έργα διαμόρφωσης της Σκεπαστής Αγοράς σε πολυχώρο, με τη Λάρισα να μπαίνει στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας» κατέληξε ο δήμαρχος.

Ο κ. Ποζρικίδης σημείωσε μεταξύ άλλων πως η HELEXPO δίνει βαρύτητα «και στην αγροτική επιχειρηματικότητα, που μέσα στην κρίση αναπτύσσεται και δημιουργεί νέες αναπτυξιακές διεξόδους.

Έτσι στο πλαίσιο της στρατηγικής της για έμπρακτη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και δη του αγροτικού κλάδου η εταιρία προχωρά σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρισας, ώστε να επανασχεδιάσουν από κοινού την Πανελλήνια Γεωργική, Κτηνοτροφική, Περιβαλλοντική Έκθεση Λάρισας, που διοργανώνεται εδώ και 20 χρόνια από τον τοπικό Δήμο στην «καρδιά» της Ελλάδας και να δημιουργήσουν την Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία, Agrothessaly.

Στόχος της νέας αυτής κοινής προσπάθειας είναι να αναδειχθεί η εν λόγω διοργάνωση ως το μεγαλύτερο περιφερειακό εκθεσιακό γεγονός του κλάδου και να αποπνέει, με την ένωση των δυνάμεων των δύο πλευρών, έναν αέρα εκσυγχρονισμού και προσαρμογής στις διεθνείς εξελίξεις.

Θέλουμε από εδώ, από τη Λάρισα, να προβάλλονται τα προϊόντα της ελληνικής και διεθνούς παραγωγής, να ενημερώνονται οι επισκέπτες για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου και να δίνεται η δυνατότητα εμπορικών επαφών μεταξύ εκθετών και εμπορικών επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της νέας Agrothessaly θα πραγματοποιείται επίσης πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και επιδείξεων, ώστε η έκθεση να γίνει ακόμα πιο ελκυστική για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Η ΔΕΘ-HELEXPO με τη μακρά της εμπειρία στη διοργάνωση των Agrotica και Zootechnia, δύο ιδιαίτερα επιτυχημένων εκθέσεων, που σπάνε τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο, βλέπει τη συνεργασία της με τον Δήμο Λάρισας, ο οποίος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην προβολή του αγροτικού κλάδου την τελευταία 20ετία, ως ένα νέο εφαλτήριο προβολής της αγροτικής επιχειρηματικότητας και ανάδειξης της παραγωγής της περιφέρειας.

Με γνώμονα τη δημιουργία μιας νέας έκθεσης για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, που θα συνδυάζει την τεχνογνωσία του εθνικού εκθεσιακού φορέα και την γνώση του δήμου Λάρισας για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, θα πορευτούμε στο μέλλον. Η Agrothessaly θα είναι για μας ένα νέο αναπτυξιακό στοίχημα, που μαζί με τον Δήμο Λάρισας θα κερδίσουμε» κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος.

Ο αναπλ. γενικός διευθυντής της ΔΕΘ – HELEXPO Αλ. Τσαξιρλής, διευκρινίζοντας ότι οι συζητήσεις με τον Δήμο Λαρισαίων ξεκίνησαν πριν ενάμιση χρόνο, τόνισε την ανάγκη «να υπάρξει συνεργασία όλων έτσι ώστε να γίνει μεγαλύτερο το αναπτυξιακό γεγονός».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παν. Νταής έκανε λόγο για «σημαντική συμφωνία» για να εκφράσει την ικανοποίησή του «για την πραγμάτωση ενός οράματος της δημοτικής αρχής και των φορέων της πόλης» προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πολλές σκέψεις για την αξιοποίηση «της πρώην Σκεπαστής Αγοράς» όπως θα μετονομασθεί σύντομα.

Σημαντική χαρακτήρισε τη συνεργασία και ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκ. Παπαδόπουλος σημειώνοντας ότι «αποτελεί προτεραιότητα η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα». Ο πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Αν. Κουτσοκώστας και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αγροτικών Μηχανημάτων Ι. Χίγκας χαιρέτισαν τη συνεργασία Δήμου και HELEXPO ενώ τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετέφερε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρ. Παπαχαραλάμπους και της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλος.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημ. Αδάμ, αφήνοντας αιχμές καθώς «δεν κλήθηκε στον διάλογο με τους ανθρώπους της αγοράς» τόνισε ότι το Επιμελητήριο «θέλει και μπορεί να φανεί χρήσιμο σε αυτή τη συνεργασία».

Τη συμφωνία επικρότησαν τέλος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Λάρισας Ειρ. Παπαϊωάννου, η γενική διευθύντρια του ΣΘΕΒ Ελ. Καματέρη, ο διευθυντής της Σχολής Τεχν. Γεωπονίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας Αν. Μουλάς και ο πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Τ. Γούσιος.

ΒΙΩΣΙΜΗ

Με τον κ. Ποζρικίδη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη διάρκεια της συμφωνίας των δύο πλευρών, να σημειώνει πως «πρόθεση της HELEXPO, προσανατολισμός μας είναι να υπάρξει μακροχρόνια συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων» παραπέμποντας ωστόσο στην προγραμματική συμφωνία την οποία θα κληθεί να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας αργότερα.

Σε ό,τι αφορά επίσης τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, ο κ. Ποζρικίδης σημείωσε ότι «η έκθεση είναι βιώσιμη» προσθέτοντας ότι «εξασφαλίζονται τα έσοδα του Δήμου».

Να σημειωθεί τέλος ότι, τη στήριξή τους στη συμφωνία, εξέφρασαν τέλος με γραπτά τους μηνύματα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασ. Κόκκαλης και ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρ. Κέλλας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο δήμαρχος Αγιάς Αντ. Γκουντάρας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass