ΞΕΚΙΝΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΟΑΣΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ…

Β. Μπούτας: «Ίδια η τακτική της νέας κυβέρνησης με την προηγούμενη»

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2015 18:29 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:39

 

Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη

Ενόψει του εορτασμού στο Κιλελέρ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας πραγματοποίησε χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο, ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων από συνολικά 22 χωριά της περιοχής μας.

Τα βασικά συνθήματα των συγκεντρωμένων είναι ότι «διεκδικούμε ότι χάσαμε και ότι δικαιούμαστε» και ότι «ο αγώνας για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς συνεχίζεται δυναμικά» καθώς, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βαγγέλης Μπούτας «και η νέα κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια τακτική με την προηγούμενη, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των δανειστών»!

ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

«Η μικρομεσαία αγροτιά οδεύει προς τον αφανισμό, αφού έχουμε την Κοινή Αγροτική Πολιτική που βάζει εμπόδια στις καλλιέργειες, την σκληρή φορολογία, την ακρίβεια στα μέσα και εφόδια. Υπάρχουν ακόμη, μεγάλες καθυστερήσεις στα προγράμματα, των οποίων τα χρήματα αντί να τα δώσουν στους αγρότες τα μετέφεραν στην Τράπεζα της Ελλάδος για τους δανειστές. Όλα αυτά βέβαια στα πλαίσια των μνημονίων και της τρόικας, και ας άλλαξαν όνομα» είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής.

Ο κ. Μπούτας επισήμανε πως υπάρχει σοβαρό θέμα και με τις χρηματοδοτήσεις των αγροτών για να «βγουν» στην καλλιέργεια, δεδομένου ότι - όπως είπε - η Τράπεζα Πειραιώς που αντικατέστησε την πρώην Αγροτική Τράπεζα, δεν δίνει καλλιεργητικά δάνεια.

«Οι προοπτικές είναι για όλους μας δυσοίωνες, αφού συνδιαλεγόμαστε ξανά με τα ίδια πρόσωπα του παρελθόντος, δηλαδή, με τους βιομήχανους, τους εμπόρους, τους τραπεζίτες, με αυτούς που ουσιαστικά μας πήραν το αίμα και τον ιδρώτα, όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς δημιουργούνται γι΄ αυτούς νέες προϋποθέσεις για μεγαλύτερη κερδοφορία και για τους αγρότες τα εισοδήματα μειώνονται ολοένα και περισσότερο με τις τιμές των προϊόντων να παίρνουν τον κατήφορο» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ τονίζοντας ότι δεν κανείς πια δεν ανέχεται αυτήν την πολιτική!

ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ…

Σχετικά με την επαναφορά στην επικαιρότητα του ζητήματος επιστροφής των χρημάτων από το γνωστό «πακέτο Χαντζηγάκη», ο κ. Μπούτας είπε ότι «αυτά αποτελούσαν αποζημιώσεις πληγέντων παραγωγών (και όχι επιδοτήσεις) οι οποίες κερδήθηκαν με σκληρό αγώνα στον κόμβο της Βιοκαρπέτ»… «Τώρα η Ε.Ε. ζητάει πίσω τα λεφτά και η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να τα πάρει από ποιους; Από τους αγρότες που δεν έχουν πλέον εισοδήματα, δεν μπορούν να καλύψουν τα καλλιεργητικά τους έξοδα και πάρα αυτά, καλούνται να πληρώσουν κιόλας δυσβάσταχτους φόρους» αναρωτήθηκε...

Ο κ. Μπούτας δήλωσε πως μέχρι τις 15 Μαρτίου θα οργανωθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες δομές και Υπηρεσίες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν και δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα στην Άνοιξη.   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass