Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Μόνο με αγώνες μπορούν να υπάρχουν κατακτήσεις

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2015 19:59 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:48

Σε μαζική συμμετοχή καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους, που συμμετέχουν στην δύναμη της Ομοσπονδίας, η διοίκηση της ΕΟΑΣΝΛ την Κυριακή 15 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Κιλελέρ, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για να τιμηθεί αγωνιστικά η 105η  επέτειος του ΚΙΛΕΛΕΡ.

Στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ρίζος Μαρούδας και τα μέλη κ.κ. Γ. Κουκούτσης, Γ. Σακοράφας τονίστηκε ότι «η εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ παραμένει και σήμερα επίκαιρη, στέλνει μήνυμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους πιο μαζικά, πιο μαχητικά να διεκδικήσουν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η αλλαγή της κυβερνητικής διαχείρισης δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα μειώθηκαν.  Οξύνονται καθημερινά, μας οδηγούν σε αδιέξοδα, στην φτώχεια,  την εξαθλίωση, τον αφανισμό. Καμιά επανάπαυση, καμιά αναμονή, γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση έφυγε, αλλά είναι εδώ η ΕΕ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι έμποροι που μας έχουν χειροδέσει. Παλεύουμε για άμεσες λύσεις στα προβλήματα μας, άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας και όχι υποσχέσεις σε «βάθος χρόνου» γιατί σήμερα η ΚΑΠ μειώνει μέχρι 45% τις ενισχύσεις ως το 2019, σήμερα ισχύει η άγρια φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ, τώρα υπάρχουν οι καθυστερήσεις σε πληρωμές που δικαιούνται οι αγρότες οδηγούν στην αδυναμία καλλιέργειας της γης και έτσι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουμε».

Και ο Ρίζος Μαρούδας συνέχισε: «Εμείς, που βγήκαμε στους δρόμους τα προηγούμενα χρόνια, ξέρουμε ότι η επανάπαυση και η αναμονή είναι χάσιμο χρόνου. Οι κατακτήσεις που είχαμε ήταν αποτέλεσμα μαζικών-μαχητικών αγώνων και σκληρών συγκρούσεων. Η ελπίδα για την επιβίωσή μας βρίσκεται στην παραπέρα οργάνωση και δική μας δράση. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, διεκδικούμε τις απώλειες των τελευταίων ετών και βάζουμε προοπτική  να αποτινάξουμε  τους εκμεταλλευτές μας που μας απομυζούν, την ΕΕ των μονοπωλίων που ξεκληρίζει την μικρομεσαία αγροτιά, συγκεντρώνει την παραγωγή στους λίγους, κάνει ακριβή τη διατροφή του λαού για το κέρδος του καπιταλιστή. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καλύτερη πιο αποτελεσματική οργάνωση της πάλης μας. Ο συντονισμός, η κοινή δράση, η διεκδίκηση καλύτερων όρων ζωής μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τις γυναίκες και την νεολαία των λαϊκών οικογενειών».

Και ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής κατέληξε: «Την Κυριακή 15 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι οργανωμένα οι αγρότες  της Λάρισας θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στο  Κιλελέρ. Για αυτό τον λόγο περιοδείες και συσκέψεις γίνονται σε όλο τον Νομό από τους αγροτικούς συλλόγους».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass