ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Παγωνιά έπληξε δενδροκαλλιέργειες

THN ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΕΛΓΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2015 17:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:07

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Σε  απόγνωση και πάλι δεκάδες  αγρότες του κάμπου του Τυρνάβου από τον παγετό που σημειώθηκε τα ξημερώματα με το θερμόμετρο να δείχνει -4 βαθμούς Κελσίου. Οι πρώτες ζημιές φάνηκαν μερικές ώρες μετά το πρωί σε περιβόλια της περιοχής Δένδρων Πλανανουλίων αλλά και σε άλλες αγροτικές περιοχές του Τυρνάβου όπου η παγωνιά «έκαψε» τους ανθούς και τα καρπίδια που μόλις είχαν «δέσει» στο άνθος. Μιλώντας στην «Ε» ο παραγωγός  κ.  Χρήστος Γκανάτσιος είπε ότι γύρω στις 6.30 τα ξημερώματα  στο περιβόλι του κατέγραψε  με δύο  θερμόμετρα συμβατικό και ηλεκτρονικό θερμοκρασία  -4 βαθμούς Κελσίου. Ο κ. Γκανάτσιος  με την πολύχρονη εμπειρία του κατάλαβε ότι η παγωνιά αυτή ήταν καταστροφική με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την παραγωγή που περίμεναν οι αγρότες. Μέχρι τώρα κυριότερα επλήγησαν οι καλλιέργειες  βερίκοκου στις ποικιλίες Μπεμπέκο και  επιτραπέζιες καθώς επίσης πρώιμα ροδάκινα, αμυγδαλιές  και ότι άλλο ήταν στην ανθοφορία.

Από νωρίς το πρωί κινητοποιήθηκε η Τοπική Κοινότητα Δένδρων, όπου πρόεδρος κ. Χρήστος Τασιούλας επικοινώνησε  με τον  επόπτη του ΕΛΓΑ κ. Σπύρο Σπυρόπουλο ο οποίος  ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα και δεσμεύτηκε ότι την  Δευτέρα όπου θα φανεί ακόμα περισσότερο η ζημιά επιτελείο του ΕΛΓΑ αποτελούμενο από γεωπόνους θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές όπου καταγράψει το μέγεθος της καταστροφής,

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass