ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑ ΠΡΙΝΤΖΟ

Νέο γάλα από την ΕΒΟΛ διάρκειας 18 ημερών

* Πάγωσε η επένδυση για το εργοστάσιο επεξεργασίας αρωματικών φυτών

Δημοσίευση: 12 Απρ 2018 15:48

Τις πρώτες ημέρες του Μαΐου αναμένεται να διατεθεί στα σημεία πώλησης στην ηπειρωτική αλλά κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα, του Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων, το νέο γάλα υψηλής παστερίωσης 18 ημερών της ΕΒΟΛ.

Η τοπική γαλακτοβιομηχανία ολοκλήρωσε την επένδυση 1 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος. Ακόμη ο γνωστός συνεταιριστής ανακοίνωσε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην πρώτη του συνεδρίαση αποφάσισε να δώσει μέρισμα 1000 ευρώ στα 275 μέλη του Συνεταιρισμού. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση και μάλιστα πρωτοπόρα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο «το νέο γάλα, που θα κυκλοφορήσει πλήρες και με χαμηλά λιπαρά, σε πλαστική φιάλη του ενός λίτρου, αναμένεται να καλύψει ποσοστό περίπου το 80% κατοίκων και τουριστών στα νησιά που προτιμούν το γάλα υψηλής παστερίωσης, αλλά και περίπου το 20% των αναγκών για το ανάλογο προϊόν στην ηπειρωτική χώρα. Την περίοδο αυτή γίνονται οι τελικές δοκιμές και το νέο προϊόν θα βρίσκεται στα ράφια των σημείων πώλησης ενδεχομένως την Πρωτομαγιά».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΑΣ Βόλου ανακοίνωσε ότι στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται το Φωτοβολταϊκό Πάρκο στο Στεφανοβίκειο, ενώ δήλωσε ότι και η φετινή χρονιά ήταν πάρα πολύ καλή από πλευράς τζίρου και πωλήσεων για τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ.

Τέλος αναφορικά με την υλοποίηση της επιδοτούμενης επένδυσης ύψους 10 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας αρωματικών φυτών και βοτάνων, καθώς και μονάδα επεξεργασίας με σύγχρονο τυποποιητήριο ξηρών καρπών και οσπρίων, πάγωσε από τη διοίκηση της ΕΒΟΛ. Η επένδυση είχε προγραμματιστεί να δρομολογηθεί άμεσα στην περιοχή του Βελεστίνου ωστόσο λόγω των εξελίξεων στα εθνικά θέματα, δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τη μεγάλη αγορά διοχέτευσης των προϊόντων που θα ήταν η Τουρκία και οι συζητήσεις με τους Τούρκους βρίσκονται σε αυτή φάση στο κατώτερο σημείο.

Όπως ανέφερε ο κ. Πρίντζος «οι συνθήκες ήταν ώριμες για την υλοποίηση επιδοτούμενης επένδυσης ύψους 10 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας αρωματικών φυτών και βοτάνων (ρίγανη, τσάι, λεβάντα, δυόσμος, μελισσόχορτο, κόλιανδρος, δάφνη), καθώς και μονάδα επεξεργασίας με σύγχρονο τυποποιητήριο ξηρών καρπών (αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια) και οσπρίων (φακές, ρεβύθια, φασόλια, κουκιά). Η επένδυση είχε προγραμματιστεί να κατασκευαστεί άμεσα στην περιοχή του Βελεστίνου (σε οικόπεδο εκτάσεως 40 στρεμμάτων) και από την ήδη συνταχθείσα μελέτη προκύπτει σημαντικός αριθμός νέων θέσεων εργασίας, οι οποίες σε πρώτη φάση θα ξεπεράσουν τις 80. Ωστόσο η επένδυση «πάγωσε» εδώ και δύο μήνες λόγω των εξελίξεων στα εθνικά θέματα καθώς δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τη μεγάλη αγορά διοχέτευσης των προϊόντων που θα ήταν η Τουρκία και οι συζητήσεις με τους Τούρκους βρίσκονται σε αυτή φάση στο ναδίρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass