ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Μικρό καλάθι κρατούν οι κτηνοτρόφοι…

Αιχμές του προέδρου της οργάνωσης Γιάννη Βιτάλη

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2018 22:06

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να ορίσει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η συγκρότηση της Διεπαγγελματικής οργάνωσης Φέτας και όχι να αγωνιά για το ποιοι θα τη στελεχώσουν. Δεν είναι δουλειά του υπουργείου να ορίσει το πώς θα λειτουργήσει η Διεπαγγελματική».

Αυτό δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας Γιάννης Βιτάλης (αντιπρόεδρος «Δωδώνης») από τη Λάρισα, όπου βρέθηκε χθες, με αφορμή και τη συνεδρίαση αρχικά της ΣΕΒΓΑΠ και εν συνεχεία της Διεπαγγελματικής.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση της Παρασκευής με τον υπουργό κ. Αποστόλου, ο κ. Βιτάλης ανέφερε πως «κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς οι απαιτήσεις του υπουργού κάθε φορά είναι εκτός πραγματικότητας. Δυστυχώς ο κ. Αποστόλου προσπαθεί να επιβάλει κάποια γραμμή, η οποία στο τέλος τορπιλίζει την εθνική προσπάθεια να δημιουργηθεί μια Οργάνωση, η οποία θα προστατεύσει το κύρος της φέτας».

Μάλιστα ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής δηλώνει στην «Ε» ότι «εάν συνεχιστεί αυτή η τακτική του ΥΠΑΑΤ, τότε θα αναγκαστούμε να πιέσουμε το υπουργείο με κάθε τρόπο, θα ζητήσουμε εξηγήσεις δια της νομίμου οδού, ακόμη και της νομικής, αφού δεν μας έχει απαντήσει εδώ και 10 μήνες στο αίτημά μας. Εμείς εξασφαλίσαμε εδώ και καιρό αυτά που ζητούσε το καταστατικό».

Αναφορικά με το πρόβλημα που υπάρχει στη συγκρότηση της Διεπαγγελματικής, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και μια δεύτερη Οργάνωση που διεκδικεί να συγκροτήσει μια κλαδική οργάνωση φέτας. Ο κ. Βιτάλης όμως είναι κατηγορηματικός ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Είναι πρωτόγνωρο και πρωτάκουστο να υπάρχουν 2 Διεπαγγελματικές, παντού υπάρχει μία. Εμείς πρωτοτυπούμε σαν χώρα. Εμείς έχουμε το 70% της δευτερογενούς παραγωγής των μεταποιητών και πάνω από το 30% των κτηνοτρόφων, ενώ η άλλη οργάνωση δεν έχει αποδείξει ακόμη τι ποσότητες διαθέτει και δεν έχει καταθέσει ποτέ επίσημα στοιχεία. Και δυστυχώς το ΥΠΑΑΤ δεν ζητά να τα δει. Παλεύουμε να πάρουμε την επισημοποίηση -και ευλογία για μας- της συγκρότησης της Διεπαγγελματικής Φέτας, έχουμε από τον περασμένο Ιούνιο καταθέσει τα χαρτιά, αλλά ακόμη το ΥΠΑΑΤ δεν μας έχει νομιμοποιήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass