Βγάζουν τα τρακτέρ για το τσίπουρο

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ- ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ «ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ»

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 22:00

Σύσκεψη για γερά νεύρα υπήρξε η χθεσινοβραδινή στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου που αφορούσε στο μέλλον της απόσταξης των διήμερων αμπελουργών – παραγωγών τσίπουρου.

Με απόφαση των συμμετεχόντων μετά από πρόταση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιου Τσικριτσή αποφασίστηκε σήμερα τα τρακτέρ να βγουν αρχικά στον χώρο της Τούμπας στις 3.30 νωρίς το απόγευμα και στη συνέχεια να κατευθυνθούν και να παραμείνουν επ’ αόριστον στους δρόμους γύρω από την Κεντρική πλατεία. Την ίδια ώρα τα τρακτέρ θα βγάλουν οι αγρότες στις πλατείες του Αμπελώνα, του Αργυροπουλίου και του Δαμασίου.

Επίσης προτάθηκε η κάθοδος των αμπελουργών στην Αθήνα σε μια προσπάθεια πίεσης προς τα αρμόδια υπουργεία. Νωρίτερα με την έναρξη της εκδήλωσης τον λόγο πήρε ο πρόεδρος των διήμερων – αμπελουργών αμβυκούχων κ. Λάσκος Μανδηλάς ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες συνάδελφοι με την καθυστέρηση της απόσταξης. Ο κ. Λάσκος Μανδηλάς έκανε επίσης μια ιστορική αναδρομή στο πρόβλημα.

 Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης έκανε μια εκτενή αναφορά στο ιστορικό του όλου ζητήματος καθώς και τις προσπάθειες που έκανε ο ίδιος και η δημοτική αρχή γενικότερα ώστε η απόσταξη να γίνει όπως πέρυσι τουλάχιστον για φέτος, αναλαμβάνοντας ο οικείος Δήμος να μπορεί εκδίδει τις σχετικές δηλώσεις.

Ο κ. Σαρχώσης μάλιστα σημείωσε ότι σήμερα το μεσημέρι θα δοθεί λύση, για να ακούσει την απάντηση πολλών από τους παρευρισκόμενους ότι αυτό το ακούνε κάθε προηγούμενη μέρα για την επομένη εβδομάδες τώρα.

Με έντονη κριτική κατά των χειρισμών του δημάρχου Τυρνάβου το προηγούμενο διάστημα ο οποίος «λειτούργησε μόνος του ενώ θα έπρεπε ενωμένες οι παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τους αμπελουργούς να κινούσαν συλλογικά τις διαδικασίες ώστε να αρχίσει η απόσταξη όπως πέρυσι», κινήθηκαν οι ομιλητές.

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης πρότεινε τη σύσσωμη παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ηρθε η ώρα να παραδώσουμε τα κλειδιά του Δήμου στον κ. Τσίπρα, για να διοικήσει ο ίδιος μια πόλη καταστρεμμένη». Επίσης πρότεινε την ερχόμενη Δευτέρα να κλείσουν όλα τα σχολεία του Δήμου Τυρνάβου προκειμένου οι κυβερνώντες να αντιληφθούν την πάνδημη αντίδραση των δημοτών του Τυρνάβου στις αποφάσεις τους. Τέλος ζήτησε από τον κ. Σαρχώση να παραιτηθεί.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Στέλιος Χατζηκράχτης τάχθηκε στο πλευρό του αγώνα των αμπελουργών ζητώντας δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής κ. Κώστας Μπαργιώτας, o αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τσιόπας, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Ρίζος Μαρούδας, ο πρόεδρος των αμβυκούχων Λάρισας κ. Στέλιος Παπαδημητρίου κ.ά.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass