Ενισχύσεις σε ροδακινοπαραγωγούς του ν. Λάρισας μέσω de minimis

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 16:48

Στις αποζημιώσεις που θα καταβληθούν σε περίπου 783 ροδακινοπαραγωγούς του ν. Λάρισας μέχρι το τέλος του έτους αναφέρεται ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος σε δήλωσή του σχετικά με τη χορήγηση ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) σε παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο «μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, παρουσία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ των νομών που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού, αποφασίστηκε η καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 10,2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών, από τα οποία 550.000 ευρώ διατίθενται για τον νομό Λάρισας.

Τα χρήματα θα καταβληθούν σε περίπου 783 παραγωγούς του ν. Λάρισας μέχρι το τέλος του έτους και οι κατηγορίες των αποζημιώσεων είναι οι παρακάτω: 100 ευρώ ανά στρέμμα τα ροδάκινα και 120 ευρώ τα νεκταρίνια για τις ποικιλίες που ωρίμαζαν πλησίον της βροχόπτωσης της 26-27-28 Ιουνίου. Και 50 ευρώ ανά στρέμμα τα ροδάκινα και 60 ευρώ τα νεκταρίνια για τις ποικιλίες που ωρίμαζαν σε άλλες μεταγενέστερες ζημιές. Η δυνατότητα στήριξης των ροδακινοπαραγωγών, λοιπόν, μέσω του καθεστώτος de minimis, είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι λόγω κλιματικής αλλαγής εκδηλώνονται έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις την καλοκαιρινή περίοδο με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να έρχονται αντιμέτωποι με επαναλαμβανόμενες μεγάλες ζημιές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass