Ζητούν διόρθωση του λάθους

ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2018 22:10

Εργάζονται ως δασεργάτες και είναι ασφαλισμένοι σαν συσκευαστές σταφίδας. Ο λόγος για τους εργαζόμενους σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων στην περιοχή της Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στην κατηγορία Υ.Ε. που ζητούν διόρθωση του λάθους στην αναγγελία έναρξης της απασχόλησής τους εδώ και μήνες.

Για τρίτη φορά χθες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας εργαζόμενοι στο πρόγραμμα και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ενώ στη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή συντονιστή Κων. Παππά κατέθεσαν τα αιτήματά τους μιας και αν λήξει ο χρόνος εργασίας τους τότε δεν θα αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία η απασχόλησή τους ως δασεργάτες. Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι επιθυμούσαν συνάντηση με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Νίκο Ντίτορα αλλά εξαιτίας απουσίας του συνάντησαν τον αναπληρωτή.

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «υπάρχουν ασάφειες στην προκήρυξη. Καταθέσαμε ερώτημα στο Υπουργείο για να μας επιδείξουν τον τρόπο διόρθωσης του λάθους αλλά δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση. Θα απαιτήσουμε με νέο έγγραφο, με συνέχεια της πρώτης αλληλογραφίας να γίνει η διόρθωση». Οι εργαζόμενοι και τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΛ κατέθεσαν υπόμνημα στον αναπληρωτή συντονιστή και ο πρόεδρος Τάσος Τσιαπλές υποστήριξε «ότι δεν γίνεται για πρόγραμμα απασχόλησης διάρκειας οκτώ μηνών να απαιτούνται έξι μήνες για να γίνει μια διόρθωση».

Στο υπόμνημα προς τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας υπογραμμίζουν ότι «ζητούμε τη διόρθωση της αναγραφής ειδικοτήτων στο έντυπο έναρξης αναγγελίας απασχόλησης των εργαζομένων με το “πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων”, στην Περιοχή Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, στην κατηγορία Υ.Ε. (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης), που λαθεμένα αναγράφονταν στο δελτίο αναγγελίας έναρξης της απασχόλησής μας, ως τίτλος της ειδικότητας, ο τίτλος “συσκευαστές σταφίδας, σύκων και φρούτων”, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση τόσο με αυτές που περιγράφονται στο πρόγραμμα όσο και με την παρεχόμενη υπηρεσία προς το Δασαρχεία.

Γι’ αυτό σήμερα πραγματοποιούμε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, απαιτώντας να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της αλλαγής της αναγραφής της ειδικότητας των εργαζόμενων με 8μηνα Κοινωφελούς Εργασίας στα Δασαρχεία του χώρου ευθύνης σας, από συσκευαστές φρούτων σε δασεργάτες, όπως έγινε και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ταυτόχρονα διεκδικούμε τη μετατροπή των 8μηνων συμβάσεων όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα οκτάμηνης απασχόλησης στα Δασαρχεία, σε αορίστου χρόνου, με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass