Μέλι για τη διατροφή αλλά και σαν φάρμακο

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2018 22:06

Με στόχο την ενημέρωση γύρω από το μέλι, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας διοργανώνει για δεύτερη χρονιά έκθεση μελιού στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (στην Περιφέρεια), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η έκθεση ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Καλαπούτης μέσω της “Ε” παροτρύνει τους πολίτες της Λάρισας να επισκεφθούν την έκθεση και να δοκιμάσουν το μέλι, αλλά και να ενημερωθούν για τα άλλα προϊόντα που παράγονται στις κυψέλες (γύρη, πρόπολη, βασιλικός πολτός και κερί).

«Ένας άλλος στόχος της γιορτής, όπως αναφέρει ο κ. Καλαπούτης, είναι να πληροφορηθεί ο κόσμος για τον σωστό τρόπο αγοράς του συγκεκριμένου αγαθού και να μην παρασύρεται από τους πλανόδιους πωλητές σε αγορά νοθευμένου μελιού, ακατάλληλου προς βρώση».

Ο πρόεδρος του συλλόγου θέλοντας να επισημάνει την καλή σχέση που έχει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ευχαριστεί τον φορέα για την υποστήριξη που δείχνει τα δύο τελευταία χρόνια και που φέτος βοηθάει τους παραγωγούς να παρουσιάσουν στον κόσμο τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το μέλι τόσο στη διατροφή όσο και στην ιατρική (ως φάρμακο).

Στο πλαίσιο της έκθεσης, αύριο Τετάρτη 19 Δεκέμβρη ο σύλλογος σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Λάρισας θα προσφέρει στον κόσμο λουκουμάδες με μέλι από τους παραγωγούς, στον χώρο της έκθεσης.

Ακόμη, στο πλαίσιο της έκθεσης την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα διεξαχθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ημερίδα με τίτλο «Οι μέλισσες θεραπεύουν». Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο επίκουρος καθηγητής Βιοτεχνολογίας Τροφίμων κ. Δημήτρης Μόσιαλος, η κτηνίατρος επόπτρια Μελισσοκομίας ΚΜ Λάρισας κ. Κατερίνα Καρατάσου και ο κτηνίατρος, επιθεωρητής ΕΦΕΤ κ. Νικόλαος Ασούτης- Διδάρας αναπτύσσοντας τα θέματα “Το μέλι ως λειτουργικό τρόφιμο”, “Η μελισσοθεραπεία στον 21ο αιώνα” και “Υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων της μέλισσας”.

Ραφαέλα Παπαοικονόμου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass