Επένδυση 40 εκατ. δολ. στη φαρμακευτική κάνναβη

«ΓΕΦΥΡΑ» ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟ ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2019 16:30

Η Ελλάδα της αποτελεσματικότητας και η ελληνική παραγωγή της εξωστρέφειας αναδείχθηκαν στο ελληνοαμερικανικό αγροτοδιατροφικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, στη Νέα Υόρκη με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Κογκρέσο των ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης «εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, Αγροτικών Συνεταιρισμών και μεμονωμένοι επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε απευθείας επαφή με εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων και επενδυτικών ομίλων των ΗΠΑ, χτίζοντας γέφυρες συνεργασίας για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και την ανάπτυξη πολύπλευρων επιχειρηματικών σχέσεων.

Ενδεικτικό της ισχυρής εμβέλειας του Φόρουμ είναι και το γεγονός ότι σ’ αυτό παρευρέθηκαν σημαντικοί πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες των ΗΠΑ, όπως ο σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Elmo Rinaldi καθώς και υπουργοί Γεωργίας Πολιτειών της Αμερικής, οι οποίοι χαιρέτισαν τις εργασίες του.

Στην ομιλία του κ. Κόκκαλης υπογράμμισε την αποφασιστικότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ενισχυθούν περαιτέρω το εμπόριο, οι επενδύσεις και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο χωρών. Ο ίδιος, αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία των εμπορικών σχέσεων, ως προς τον αγροδιατροφικό τομέα, μεταξύ των δύο χωρών αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας, σε τομείς, όπως το πολλαπλασιαστικό υλικό αλλά και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα της οινοποίησης.

Πρόσθεσε δε, πως «ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στον κλάδο της φαρμακευτικής κάνναβης, ο οποίος χάρη στις γενναίες νομοθετικές παρεμβάσεις μας, εμφανίζει μια εξαιρετική δυναμική, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις υψηλής κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες που θέλουν να επιλέξουν την Ελλάδα ως παραγωγική βάση των προϊόντων φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης».

Τη συγκεκριμένη πραγματικότητα επιβεβαίωσε και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας PENDA κ. Cris Swalfer η οποία θα υλοποιήσει επένδυση ύψους 40 εκατ. δολαρίων στη χώρα μας, στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης. Ο κ. Swalfer ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την αμεσότητα προώθησης των διαδικασιών αδειοδότησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτές στη χώρα μας ήταν μόλις δύο μήνες όταν στο Μίσιγκαν εκκρεμούν έναν χρόνο. Προέτρεψε τέλος, τους Αμερικανούς επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Rutgers όπου συναντήθηκε με τον πρύτανη της Σχολής Βιολογικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών του Ν. Τζέρσεϊ, κ. Robert Goodman. Ο κ. Κόκκαλης περιηγήθηκε από τον πρύτανη και το επιστημονικό προσωπικό στους χώρους του Πανεπιστημίου, ενώ συζήτησε μαζί τους για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και την προοπτική διεύρυνσης της συνεργασίας στον τομέα της αγροτικής εκπαίδευσης. Το Κέντρο Καινοτομίας της Σχολής παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο. Από το 2001, που ιδρύθηκε, μέχρι και σήμερα πάνω από 3.000 επιχειρήσεις σ’ όλο τον κόσμο έλαβαν συμβουλευτικές υπηρεσίες και άντλησαν τεχνογνωσία από το συγκεκριμένο ίδρυμα.

Ο Έλληνας υφυπουργός ζήτησε από τον πρύτανη στενή συνεργασία για την αναβάθμιση της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας δωρίζοντάς του, μάλιστα, ένα βιβλίο με την ιστορία της Σχολής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass