Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του Κιλελέρ

ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2019 22:30

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ που οργανώνει αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, απηύθυνε χθες το πρωί στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας.

«Το συλλαλητήριο αποτελεί συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων και είναι η αφετηρία νέων αγώνων επιβίωσης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης. Το Κιλελέρ είναι φάρος για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Η Επιτροπή καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για να τιμήσουν και την 109η επέτειο του Κιλελέρ. Το μήνυμα της εξέγερσης των κολίγων πριν 109 χρόνια παραμένει και σήμερα επίκαιρο. Συμβολίζει το ανυπότακτο πνεύμα και τον αγώνα για το δίκιο του λαού μας μέρος του οποίου είναι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, εμπνέει τα νέα βλαστάρια της αγροτιάς, αποτελεί φάρο και οδηγό για τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες. Μόνο μέσα από τους αγώνες θα έρθουν αποτελέσματα. Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ικανοποιήσει κανένα αίτημά μας, ενώ την ίδια ώρα μοιράζει πακτωλό χρημάτων σε εφοπλιστές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρούδας.

ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ

Δριμύ κατηγορώ εναντίον της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξαπέλυσε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, αγρότης κ. Αλέξανδρος Λαχανάς, για το γεγονός ότι απέκρυπταν υπουργική απόφαση που υπεγράφη στις 11 Οκτωβρίου 2016 (από τον τότε υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου), στην οποία αποτυπώνεται με σαφήνεια όλη η διαδικασία διακίνησης, εμπορίας και πληρωμής του βαμβακιού για τους παραγωγούς από τους εκκοκκιστές. Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο συγκεκριμένος νόμος ορίζει η πληρωμή των βαμβακοπαραγωγών να γίνεται μέσα σε 30 ημέρες και σε περίπτωση καθυστέρησης να υπάρχουν οι ανάλογοι τόκοι. Στηλιτεύοντας τη στάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σημείωσε επίσης: «Η απόφαση αυτή αποκρύφτηκε στα συρτάρια του Υπουργείου. Ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε άγνοια του νόμου που αυτοί ψήφισαν και ο υφυπουργός κ. Β. Κόκκαλης επιχείρησε να το παρουσιάσει σαν ένα νέο μοντέλο που θα εφαρμοστεί από εδώ και στο εξής. Εμείς τους απαντάμε «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα». Δεν εφαρμόζουν αυτά που οι ίδιοι ψηφίζουν. Βάσει του συγκεκριμένου νόμου καθορίζεται απόλυτα η όλη διαδικασία η οποία αποκλείει την πρακτική των ανοιχτών τιμών. Δεν τηρήθηκε με ευθύνη του Υπουργείου και θεωρούμε ότι είναι οι αυτουργοί της ληστείας που έγινε εις βάρος του εισοδήματος των αγροτών».

ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ

Ο αγρότης Γιώργος Νικολόπουλος από τα Φάρσαλα κατήγγειλε την πολιτική του ΕΛΓΑ στο ζήτημα των αποζημιώσεων, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις ζημιές που είχαν οι ντοματοπαραγωγοί πέρυσι το καλοκαίρι στα Φάρσαλα εξαιτίας των πλημμύρων, με αποτέλεσμα να πέσει η παραγωγή τους. «Ο κανονισμός, πρέπει να αλλάξει και στις ζημιογόνες αιτίες που αποζημιώνονται στο 100% πρέπει να είναι όλα τα φυσικά φαινόμενα».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΛ

Δυναμική θα είναι η παρουσία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, αύριο Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στο αγωνιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στον χώρο της θυσίας των κολίγων στο Κιλελέρ.

Για τη συμμετοχή των μελών του, θα αναχωρήσει αύριο λεωφορείο από τη Λάρισα, στις 11:00 π.μ., από την πλατεία Λαού (δίπλα στο Ωδείο).

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass