ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΛΙΟΥ:

Είμαι πάντα στο πλευρό των κτηνοτρόφων

Επισκέφθηκε πρότυπες μονάδες στην επαρχία Ελασσόνας

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2019 15:46

Δύο πρότυπες κτηνοτροφικές μονάδες της επαρχίας Ελασσόνας επισκέφτηκε η δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κα Μαρία Γαλλιού, στην Ανάληψη και στην Ελασσόνα αντίστοιχα.

Η κα Γαλλιού, η οποία προέρχεται από κτηνοτροφική οικογένεια και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και την κατάσταση που επικρατεί στον κτηνοτροφικό τομέα της χώρας, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους κτηνοτρόφους, ενώ συνομιλώντας με τον έναν εκ των δύο ιδιοκτητών, έναν νέο άνθρωπο που δεν έχει κλείσει ακόμα τα 25 χρόνια, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κίνητρα που τον ώθησαν σε μια τέτοια επαγγελματική απόφαση.

Μετά τις συναντήσεις με τους κτηνοτρόφους η κα Γαλλιού έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Προέρχομαι από μια οικογένεια κτηνοτρόφων. Κουβαλάω μέσα μου τα βιώματα της σκληρής δουλειάς, της καθημερινής προσπάθειας, του αγώνα που δίνουν νύχτα και μέρα επί 365 μέρες τον χρόνο οι κτηνοτρόφοι για να καταφέρουν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Κάθε επαφή μου μαζί τους νιώθω πως είναι ένα «αποτύπωμα» της δικής μου πορείας και σίγουρα είναι πρώτη προτεραιότητά μου να βρίσκομαι στο πλευρό τους.

Ο κτηνοτροφικός τομέας της χώρας μας θα έπρεπε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της οικονομικής της δραστηριότητας. Η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου, από πλευράς κυβερνήσεων, η άδικη φορολόγηση των κτηνοτρόφων, η έλλειψη θεσμικού πλαισίου και ελέγχου, όσον αφορά στις ελληνοποιήσεις ζώων και γάλακτος είναι μόνο μερικά από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα αυτός ο κλάδος παραγωγής.

Στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε ο κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας να μπορεί να παράγει και να ζει με αξιοπρέπεια, συμβάλλοντας, ταυτόχρονα, στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας καθώς και στο εμπορικό της ισοζύγιο.

Η μάχη της επόμενης μέρας, για μια Ελλάδα οικονομικά ισχυρή και κοινωνικά δίκαιη, θα πρέπει να βρει τον Έλληνα κτηνοτρόφο σε πολύ καλύτερη μοίρα, από αυτή που είναι σήμερα. Αυτό αποτελεί και προσωπικό μου στόχο, στον αγώνα που δίνω".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass