Αποζημιώσεις διεκδικεί ο Συνεταιρισμός Αργυροπουλίου

ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2019 15:34

Το πρόβλημα που βιώνουν εδώ και χρόνια οι ροδακινοπαραγωγοί, λόγω του ρωσικού εμπάργκο, επισημαίνει με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπ. Ανάπτυξης κ. Βασ. Κόκκαλη αλλά και τις προεκλογικές δεσμεύσεις βουλευτών της Ν.Δ. ο Αγροτικός Σύλλογος Αργυροπουλίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνονται τα εξής:

«Με αφορμή το όψιμο ενδιαφέρον του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλη, τις προεκλογικές δεσμεύσεις τον βουλευτών της ΝΔ, που επισκέφτηκαν την περιοχή μας ενόψει εκλογών, καθώς επίσης και την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι ροδακινοπαραγωγοί να τους θυμίσουμε το εξής:

Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό. Υπάρχει εδώ και έξι χρόνια μετά την επιβολή του εμπάργκο από τη Ρωσία ως αντίποινα στις κυρώσεις που της επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο διάστημα αυτό το εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών μειώθηκε πάνω από 60%. Η αιτία του προβλήματος είναι ξεκάθαρη πια. Η πολιτική της ΕΕ, που τη στήριξαν και στηρίζουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Το εμπάργκο που επιβλήθηκε με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και συνεχίστηκε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κυβερνήσεις, που δεν εναντιώθηκαν ούτε για μια στιγμή σε αυτή την πολιτική και έχουν οδηγήσει στον αφανισμό χιλιάδες οικογένειες. Ο Αγροτικός Σύλλογος Αργυροπουλίου - Λυγαριάς απαιτεί αποζημίωση για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών εξαιτίας αυτών των πολιτικών.

Ταυτόχρονα, διεκδικεί οριστική και ουσιώδη λύση στο πρόβλημά μας, καθώς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πουλάμε τα προϊόντα που παράγουμε με αξιοπρεπείς τιμές και όχι να ζούμε με ελεημοσύνη... και αντίδωρα».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass