Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΖΗΜΙΑΣ

Ανησυχία ντοματοπαραγωγών για τις βροχοπτώσεις

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2015 17:53 | Τελευταία ενημέρωση: 08 Αυγ 2015 18:06

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι ντοματοπαραγωγοί της Χάλκης και γενικότερα του δήμου Κιλελέρ από τις τελευταίες βροχοπτώσεις και κυρίως από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή το βράδυ της Παρασκευής, διάρκειας τουλάχιστον μιάμισης ώρας. Και αυτό γιατί η τοματοκαλλιέργεια στην παρούσα φάση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, σε αυτό της συγκομιδής, κάτι που σημαίνει ότι έχουν γίνει όλα τα έξοδα καλλιέργειας και έφθασε η ώρα συλλογής της σοδειάς. Η συγκομιδή ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι οι περισσότεροι δεν πρόλαβαν να μαζέψουν το σύνολο της παραγωγής τους, η ποιότητα της οποίας έχει πληγεί. Η ανησυχία αφορά και στη συνέχεια, αφού οι συλλεκτικές μηχανές θα αργήσουν να μπούνε στα χωράφια (μετά από 2-3 μέρες) και εφόσον επαναληφθούν οι βροχοπτώσεις σήμερα ή αύριο, που είναι πολύ πιθανό, τότε η ζημιά ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερη. Ήδη χθες Σάββατο πρωί, παράγοντες του δήμου Κιλελέρ (στη φωτογραφία οι κ. Β. Βισβίκης: αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθαριότητας και Πρασίνου, Χ. Χατζούλης: αντιδήμαρχος Δ.Ε Πλατυκάμπου, Τ. Τσινούλης: δημοτικός σύμβουλος) πραγματοποίησαν αυτοψία στα βρεγμένα χωράφια και από Δευτέρα θα ανακοινώσουν την αναγγελία ζημιάς, ενώ αναμένουν και τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ για τα σχετικά.

Όσον αφορά στη βαμβακοκαλλιέργεια, αυτή φαίνεται ότι άντεξε την πίεση του νερού και δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass