Στην Ιταλία μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δένδρων «Gaia fruit»

ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΧΛΑΔΙΟΥ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2019 22:09

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δέντρων «Gaia fruit» επισκέφθηκαν την Ιταλία. Στη διάρκεια της 12ήμερης παραμονής τους στη γειτονική χώρα, τα μέλη του συνεταιρισμού με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρήστο Τασιούλα επισκέφθηκαν την Μπολόνια, όπου είχαν επαφές στον αγροτικό συνεταιρισμό Agribologna και με τον πρόεδρο Lauro Guidi και μέλη της διοίκησης.

Επιπλέον στην Μπολόνια επισκεφτήκαν το πρότυπο εκθεσιακό κέντρο τοπικών παραδοσιακών προϊόντων Fico. Στη συνέχεια ο συνεταιρισμός επισκέφθηκε την εταιρεία Futurpera στη Φεράρα η οποία διοργανώνει τη μοναδική παγκόσμια έκθεση για το αχλάδι. Εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο της εταιρείας αλλά και τον καθηγητή Γεωπονικής και συζήτησαν για το εμπόριο του αχλαδιού στην παγκόσμια αγορά αλλά και τις ασθένειες του φρούτου. Στο πλαίσιο της παραμονής τους επισκέφθηκαν το σύγχρονο φυτώριο VIVAI Mazzoni, αλλά και το τελευταίας γενιάς διαλογητήριο του συνεταιρισμού PatFrut στη Φεράρα. Εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουν με τον διευθυντή και τον υπεύθυνο του συσκευαστηρίου και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με το αχλάδι. Την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν τη γεωργική σχολή της Φεράρας και συζήτησαν με παραγωγούς για τις καλλιεργητικές μεθόδους που χρησιμοποιούν. Τέλος, επισκέφθηκαν και το δημαρχείο στη Ραβένα, όπου έγιναν δεκτοί από τους τοπικούς παράγοντες της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass