ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΖΗΣΗ ΠΑΡΛΙΤΣΗ:

Έκκληση για προσωπική παρέμβαση Τσίπρα

* Να μην περάσουν τα φορολογικά μέτρα

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2015 1:07
Το στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Ζήσης Παρλίτσης Το στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Ζήσης Παρλίτσης

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σε απόγνωση βρίσκονται όλοι οι κτηνοτρόφοι της χώρας από τα νέα φορολογικά μέτρα, που, όπως δημοσιεύτηκε, θέλει να περάσει η κυβέρνηση, που πλήττουν τον κλάδο.

Οι κτηνοτρόφοι θεωρούν ότι συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο το εισόδημά τους σε μια περίοδο όπου ήδη οι τιμές σε όλα τα είδη και υπηρεσίες , όπως ΔΕΗ, ζωοτροφές, πετρέλαιο αυξάνονται.

Μιλώντας χθες στην «Ε» το στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα κ. Ζήσης Παρλίτσης από μια από τις πλέον κτηνοτροφικές περιοχές της χώρας με πάνω από 60.000 αιγοπρόβατα, και 3.000 βοοειδή, αναφέρθηκε εκτενέστερα στο φορολογικό ζήτημα.

Αναλυτικότερα ο κ. Παρλίτσης , σημειώνει ότι, αν περάσουν τα προτεινόμενα φορολογικά μέτρα για τους κτηνοτρόφους: «είναι βέβαιο ότι ο πρωτογενής τομέας, που είναι ο οικονομικός μοχλός ανάπτυξης της χώρας θα διαλυθεί. Θα εγκαταλειφθεί η επαρχία και κυρίως τα κτηνοτροφικά και αγροτικά χωριά και ο μαρασμός αυτός άμεσα θα περάσει και αστικά κέντρα με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό.

Ο κ. Παρλίτσης μεταφέροντας την αγωνία και τις θέσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων σημειώνει στην «Ε» ότι η ενδεχόμενη αύξηση του φόρου εισοδήματος και της φορολογίας των επιδοτήσεων από το πρώτο ευρώ και του ΦΠΑ, αλλά και των ασφαλίστρων, επιδεινώνει το οικονομικό πρόβλημα του κτηνοτροφικού κόσμου και δεν το λύνει, ο οποίος δουλεύοντας 365 μέρες τον χρόνο, όση καλή θέληση και να έχει με τόσο σκληρή φορολογική επιβάρυνση αρχικά δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες φορολογικές υποχρεώσεις και τελικά θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το επάγγελμα.

Ο κ. Παρλίτσης ως στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και ένας από τους πλέον δραστήριους νέους κτηνοτρόφους της χώρας με σεβασμό στο πρόσωπο και τον θεσμό απευθύνει προσωπική έκκληση στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να ασχοληθεί προσωπικά με την προστασία του κτηνοτροφικού κόσμου και κατ΄ επέκταση του πρωτογενούς τομέα, διότι εξαιτίας όλων των παραπάνω δεν θα υπάρχουν ούτε νέοι κτηνοτρόφοι ούτε νέοι αγρότες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass