Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΕ Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ T.T.I.P.

Απάντηση Γιούνκερ στον Μάξιμο για τη φέτα

Ο Μ. Χαρακόπουλος είχε αναδείξει την υπόθεση της φέτας στη Σύνοδο στη Ρίγα

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2015 0:39

 

«Οι αντιδράσεις στις παρεμβάσεις μας στα όργανα και τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για “το ζήτημα της φέτας” είναι έως τώρα ιδιαίτερα θετικές. Δυστυχώς, όμως, σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι παντελώς απούσα η κυβέρνηση, κάτι που αποδεικνύει, και σε αυτήν την περίπτωση, την κραυγαλέα ανεπάρκεια και ανικανότητα των δυνάμεων του λαϊκισμού και της δημαγωγίας να διαχειριστούν τα σοβαρά προβλήματα τη χώρας και της οικονομίας». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση που έλαβε από το γραφείο του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, στην επιστολή που του είχε στείλει για τις επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα από την επικείμενη συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ, γνωστή ως Διατλαντική Εταιρική Σχέση Συναλλαγών και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ).

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Κομισιόν διαβεβαιώνει τον κ. Χαρακόπουλο ότι «η επιστολή σας έχει διαβιβασθεί στο μέλος της Επιτροπής με αρμοδιότητα για το εμπόριο, την Cecilia Malmstrom. Η κ. Malmstrom εξετάζει τα σημεία που θέσατε και θα σας απαντήσει σύντομα». Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέπτυσσε τα οξύτατα προβλήματα που θα προκύψουν από την κατάργηση των γεωγραφικών προσδιορισμών στα προϊόντα ΠΟΠ -κάτι που ζητά μετ’ επιτάσεως η αμερικανική πλευρά- και ιδιαιτέρως στην ελληνική κτηνοτροφία και στη φέτα, καθώς θα επιτραπεί η πώληση αμερικανικών τυριών με την ονομασία «φέτα», που ουδεμία σχέση έχουν με την ελληνική παραδοσιακή φέτα.

Ήδη, υπέρ της ελληνικής θέσης έχει ταχθεί, με απάντησή του στον Λαρισαίο βουλευτή, ο πρόεδρος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο, Manfred Weber, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι συμμερίζεται πλήρως την άποψη ότι «τα ευρωπαϊκά πρότυπα και κανόνες δεν πρέπει να υπονομευθούν από το TTIP. Αυτή ήταν και θα συνεχίσει να είναι η θέση της Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ο κ. Χαρακόπουλος στη δήλωσή του επισημαίνει, ακόμη, ότι «ελληνική κτηνοτροφία απειλείται σοβαρά από τις δυσμενείς εξελίξεις στο πλαίσιο της επικείμενης συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ, που θα επιτρέψουν τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές στην Ευρώπη τυριών με την ονομασία “φέτα”, αλλά και από την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, που “πέτυχε” η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, και η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η Ελλάδα με γάλα Δυτικής Ευρώπης. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, μόνο με συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες, με παρεμβάσεις στα κέντρα των αποφάσεων, με τη δημιουργία κατάλληλων συμμαχιών, αλλά και με την κινητοποίηση των ίδιων των παραγωγών και των φορέων τους μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass