Διαδικτυακά η βράβευση μαθητών-φοιτητών

ΣΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ *Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΙΑ *Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ: ΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2021 15:10

Αναγνωρίζοντας τον τεράστιο αγώνα των μαθητών για μάθηση και διακρίσεις υπό αντίξοες συνθήκες λόγω του κορονοϊού, ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας έκρινε σκόπιμο να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσής τους, αυτή τη φορά διαδικτυακά και όχι στην αίθουσα του ΓΕΩΤΕΕ στη Λάρισα.

Την πρωτοβουλία αυτή τίμησαν όλοι οι φορείς, καθώς χαιρέτισαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, οι βουλευτές κ.κ. Χρ. Κέλλας, Β. Κόκκαλης, Άννα Βαγενά, Ευαγγελία Λιακούλη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημ. Δεληγιάννης, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Σπύρος Μάμαλης, ο πρόεδρος της ΠΟΣΓ Δημήτρης Σοφολόγης, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παρ. Θεσσαλίας Δημήτρης Ντογκούλης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου περ. τμημ. Θεσσαλίας Ηλίας Κοτσιμπογεώργος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ενώ την παρακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι του γεωτεχνικού κόσμου κι άλλων επαγγελματικών φορέων.
Ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακός ευχαρίστησε αρχικά τον υπουργό Μάκη Βορίδη, που παρά το βαρύ του πρόγραμμα, τίμησε με την παρουσία του τη βράβευση των αριστούχων και αναφέρθηκε στον αρχικό προβληματισμό της διοίκησης για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, σε μία εποχή που ο κόσμος δίνει προτεραιότητα σε άλλα φλέγοντα θέματα, όπως η διασφάλιση της υγείας και του βιοπορισμού. «Ακόμη και αυτή η πανδημία στέλνει το μήνυμα και την αξία της γνώσης και της επιστήμης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που ζει η ανθρωπότητα: πριν από λίγους μήνες το πρώτο κρούσμα και πριν συμπληρωθεί ο χρόνος, να μιλάμε για εμβόλια και αντιμετώπιση της πανδημίας. Στόχοι επιτυγχάνονται αρκεί να τους θέτουμε, να είμαστε αισιόδοξοι και να κοπιάζουμε. Οπότε το δίλημμά μας απαντήθηκε και σήμερα έστω και αν δεν μπορούμε να σας σφίξουμε το χέρι για να σας συγχαρούμε για τους κόπους σας και την επίτευξη των στόχων σας, συναντιόμαστε, μέσα από τις δυνατότητες που μας δίνει πάλι η γνώση και η αναζήτηση. Μορφωθείτε, διαβάστε, ανοίξτε ορίζοντες, αυτό είναι το μοναδικό μονοπάτι από το οποίο μπορούμε να δώσουμε λύσεις και να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο. Και μην ξεχνάτε ποτέ να είστε καλοί άνθρωποι. Ένας καλός άνθρωπος που συνάμα είναι μορφωμένος, άρτια καταρτισμένος, είναι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος που μπορεί να κάνει θαύματα και τον κόσμο καλύτερο και να πιστεύετε στα θαύματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακός.

Ο Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ
«Αυτές οι βραβεύσεις - επιβραβεύσεις έχουν τεράστια σημασία, καθώς δείχνουν ότι τα οργανικά κομμάτια της κοινωνίας, όπως ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας, αναγνωρίζουν την προσπάθεια των ατόμων για ένα καλύτερο αύριο» υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης, χαιρετίζοντας τη διαδικτυακή εκδήλωση και πρόσθεσε: «Κάθε φορά που συμμετέχω σε βραβεύσεις μοιράζομαι τη χαρά των παιδιών που αρίστευσαν και των γονιών τους και αναλογίζομαι την τεράστια προσπάθεια, τον κόπο και τις σκληρές επιλογές που συχνά κάνουν για να επιτύχουν αυτό το αποτέλεσμα. Επιλογές που μοιάζουν απλές, μια συγκέντρωση φίλων, ένα επιθυμητό κάλεσμα, αγαπημένες δραστηριότητες και άλλα που θυσιάζοντάς τα, πληρώνουν πάντα ένα συγκεκριμένο κόστος. Και σε αυτά προστίθενται οι θυσίες και η υποστήριξη των οικογενειών, που στους ώμους τους σηκώνουν και οικονομικά βάρη» συμπλήρωσε ο υπουργός.
Στο εύλογο ερώτημα αν όλη αυτή η προσπάθεια φέρνει κάποιο αποτέλεσμα στη ζωή, ο Υπουργός τόνισε ότι: «προφανώς είναι ένα σημαντικό βήμα, όμως χρειάζονται πολλά τέτοια βήματα ακόμη. Στο ερώτημα τι είναι καλή και ευτυχισμένη ζωή και πώς θα μπορούσε να περάσει κάποιος καλά, η απάντησή μου είναι ότι η επιτυχία αυτής της αριστείας είναι ένα συστατικό της, όμως δεν είναι το μόνο. Όλο αυτό είναι μια πιο σύνθετη άσκηση του γοητευτικού πράγματος που λέγεται ζωή. Έχει μία πολλαπλότητα επιλογών, αλλά το πιο σημαντικό τώρα είναι ότι οι στόχοι που ετέθησαν, επετεύχθησαν».
Καταλήγοντας ο κ. Βορίδης τόνισε: «Για μένα αυτές οι βραβεύσεις - επιβραβεύσεις έχουν τεράστια σημασία. Δείχνουν ότι τα οργανικά κομμάτια της κοινωνίας, όπως ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας, αναγνωρίζουν αυτή την προσπάθεια. Επομένως, ο δρόμος του επιτυχόντος και της οικογένειάς του δεν είναι μοναχικός, αλλά γεγονός που παρακολουθούμε, αναγνωρίζουμε και χαιρόμαστε όλοι γι’ αυτό.
Όσοι αγωνίζονται, εύχομαι να συνεχίσουν να επιτυγχάνουν τους στόχους τους και να αποτελούν καλό παράδειγμα για όλους, μεταφέροντας πάντα την πίεση και μεις να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε κατά το δυνατόν, στις δικές τους προσδοκίες και επιθυμίες».

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν 36 μαθητές που αρίστευσαν και 11 πρωτοείσακτοι φοιτητές.
Αναλυτικότερα:
Α’ Γυμνασίου: Τζέμου Ζωή, Νασιάρας Κων/νος, Στεφανούλης Δημήτριος, Καραμπάτσα Γεωργία-Ραφαήλα, Τοπάλη Παρασκευή, Τάτση Ραφαηλία, Καγκελάρης Κ., Καραστέργιου Ζωή.
Β’ Γυμνασίου: Τοπάλη Ελευθερία, Τζέμου Νίκη, Γκαρσίδης Κωνσταντίνος-Παναγιώτης, Ζιάμα Φρειδερίκη-Παυλίνα, Κλεφτάκης Διονύσιος-Χρήστος, Γουϊγούη Παρασκευή, Μούσιας Στυλιανός, Δημητριάδου Δέσποινα, Ηλιόπουλος Αναστάσιος, Μπίλλη Στυλιανή.
Γ’ Γυμνασίου: Πάκα Δήμητρα, Τσιαντή Αχίλλεια-Αλεξάνδρα, Γκουτζουρέλα Φωτεινή , Παπακώστα Άννα, Καρακωνσταντίνου Παρασκευή, Τσακνάκης Αντώνιος.
Α’ Λυκείου: Τσιαντής Νικόλαος-Ραφαήλ, Τσαλαλά Καλλιόπη, Ζιάμας Δημήτριος, Τοπάλης Ιωάννης.
Β’ Λυκείου: Τσουμάνης Απόστολος, Παπακώστα Αικατερίνη, Τσακνάκης Κωνσταντίνος, Μακαγιός Γεώργιος, Τσιάχα Φανή, Μακά Λυδία , Μπίλλη Μαρία, Μπερδάνης Αλέξανδρος, Φιλίππου Απόστολος-Παναγιώτης.
Φοιτητές: Γιαννακός Παναγιώτης, Γουτούλης Αντώνιος, Δημητριάδης Δημήτριος, Ζήγρας Άγγελος, Θεοδωρή Ειρήνη, Κλεφτάκης Ηλίας, Πάκας Αλέξιος-Γεώργιος, Τάτσης Δημήτριος, Τσίρου Δήμητρα, Τσιάχα Ελένη–Ζωή, Τσουμάνη Βασιλική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass