AΓΡΟΤΙΚΑ... ΕΦΟΔΙΑ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2021 18:19

Από τον Γιώργο Ρούστα
(roustas@eleftheria.gr)

Αιτήσεις για αντικατάσταση κυψέλης

Εως τις 10 Φεβρουαρίου στα Κέντρα Μελισσοκομίας

Δηλώσεις στα Κέντρα Μελισσοκομίας καλούνται να κάνουν οι μελισσοκόμοι που ενδιαφέρονται για ένταξη στις Δράσεις 3.1 και 3.2 που επιδοτούν την αντικατάσταση και μετακίνηση των κυψελών στο πλαίσιο των μελισσοκομικών προγραμμάτων 2021, με την προθεσμία να

λήγει στις 10 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι κάτοχοι τουλάχιστον 20 μελισσιών με μελισσοκομικό βιβλιάριο σε ισχύ που ενδιαφέρονται να αγοράσουν επιδοτούμενες κυψέλες αντικατάστασης με το εθνικό πρόγραμμα 2021 -Δράση 3.1- εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, έχουν προθεσμία μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2021 για να καταθέσουν σχετική αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στα Κέντρα Μελισσοκομίας. Το ποσοστό αντικατάστασης ανέρχεται σε 10% επί των κατεχόμενων κυψελών. Οι κυψέλες θα μπορούν να αγοράζονται και να εξοφλούνται μέχρι και τις 20 Μαΐου 2021. Δεκτά θα γίνονται τιμολόγια αποδείξεις λιανικής πώλησης και αποδείξεις εξοφλήσεως αυτών με ημερομηνία έκδοσης από 1η Αυγούστου 2020 έως και 20 Μαΐου 2021.

 

Παράταση για Πιστοποίηση Βιολογικών
Θα γίνονται αιτήσεις έως τις 29 Ιανουαρίου

Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου θα έχουν περιθώριο για να κάνουν αίτηση βιοκαλλιεργητές και βιοκτηνοτρόφοι στο Μέτρο 3.1 «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε συστήματα ποιότητας», σύμφωνα τροποποιητική απόφαση της πρόσκλησης. Εκτός από την παράταση, η τροποποιητική ορίζει πως στο Μέτρο δύνανται να συμμετέχουν και οι ενταγμένοι δικαιούχοι του υπομέτρου 11.1 «Ενίσχυση για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές», οι οποίοι είναι αποδέκτες ολικής μεταβίβασης στο πλαίσιο του υπομέτρου 11.1 για το έτος εφαρμογής 2020. Υπενθυμίζεται πως αίτηση στο Μέτρο 3.1 που καλύπτει τις δαπάνες πιστοποίησης μπορούν να κάνουν: Στη φυτική παραγωγή όσοι εντάχθηκαν στις προκηρύξεις των Βιολογικών του 2017 και του 2019 και στη ζωική παραγωγή όσοι εντάχθηκαν στην πρόσκληση του 2018. Ως εκ τούτου, από την προκήρυξη αποκλείονται όλοι οι παραγωγοί βιολογικών που δεν είχαν ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα πριμοδότησης, παρά τα όσα έγραφε η Υ.Α. εφαρμογής του Μέτρου που είχε εκδοθεί τον Δεκέμβριο (ΦΕΚ: 4721/Β/19-12-2019). Το ανώτατο ποσό ενίσχυσης καθορίζεται σε 1.000 ευρώ/εκμετάλλευση/έτος για κάθε είδος πιστοποίησης βιολογικής παραγωγής και έως 2.000 ευρώ/εκμετάλλευση/έτος συνολικά και για τα δύο είδη πιστοποίησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass