Αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ Λάρισας

ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2022 13:37

Παράσταση διαμαρτυρίας, με αφορμή τις καθυστερημένες αποζημιώσεις σε μια σειρά αγροτικών προϊόντων του νομού και ιδιαίτερα στην καταβολή αποζημιώσεων από τον παγετό της περσινής άνοιξης, πραγματοποίησαν χθες το πρωί αγρότες από τις επαρχίες Τυρνάβου και Αγιάς, ενώ στο πλευρό τους ήταν και παραγωγοί από το μπλόκο της Νίκαιας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζο Μαρούδα.


Αισθητή ήταν η παρουσία αμπελοκαλλιεργητών από το Δαμάσι, οι οποίοι, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του σεισμόπληκτου χωριού Γιάννης Γκανάς, όπου το αμπέλι είναι μονοκαλλιέργεια, «οι αγρότες αν και ξεσπιτωμένοι, δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα ούτε ευρώ αποζημίωση. Αναγκαζόμαστε μέρος των προκαταβολών που έχουμε λάβει για τον σεισμό να τα χρησιμοποιήσουμε για να βάλουμε πετρέλαιο στα σπίτια και στα κοντέινερ που ζούμε, δηλαδή ούτε τις βασικές μας ανάγκες δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε».
Από την πλευρά τους αγρότες της Αγιάς διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν έχουν βγει ακόμη τα πορίσματα από τις 4 Απριλίου, οπότε ζημιώθηκαν, κάτι που σημαίνει ότι καθυστερεί σημαντικά η αποπληρωμή τους, ενώ ζήτησαν την ενίσχυση του ΕΛΓΑ Λάρισας με προσωπικό.
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Τα αιτήματα του μπλόκου Τυρνάβου προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου είναι: Άμεση εξόφληση όλων των παραγωγών για όλες τις ζημιές που σημειώθηκαν το έτος 2021. Αύξηση των τιμών για αποζημιώσεις των οινοποιήσιμων σταφυλιών, γιατί δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές τιμές πώλησης των τελευταίων ετών. Αύξηση των τιμών σε νεκταρίνια, πλακέ ροδάκινα, υπέρ πρώιμα βερίκοκα. Οι τιμές αποζημίωσης είναι τουλάχιστον 2 φορές μικρότερες από την πραγματική τιμή πώλησης. Τα βιομηχανικά αχλάδια της περιοχής μας να αποζημιωθούν, όπως στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος μέσω του ΕΛΓΑ. Άμεση πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού προσωπικού στο κατάστημα Θεσσαλίας. Άμεση αλλαγή του κανονισμού με επαρκή χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ, αποζημίωση στο 100% για όλα τα ζημιογόνα αίτια στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass