Kλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στη Θεσσαλία

«ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ» ΑΠΟ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2022 21:29

Του Γ. Ρούστα
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Mε πολύμορφες κινητοποιήσεις συνεχίζουν την αγωνιστική τους δράση οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες της Θεσσαλίας, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να σκύψει πραγματικά πάνω από τα προβλήματά τους και να τα επιλύσει. Η αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν αλλάζει τον σχεδιασμό των εξεγερμένων αγροτών, ενώ το μπλόκο της Νίκαιας αναμένει με ενδιαφέρον, την εμφάνιση ανάλογων μπλόκων σε όλη τη χώρα, για να δυναμώσει το αγροτικό κίνημα.
Η χθεσινή μέρα στον κόμβο της Νίκαιας ήταν ήρεμη, ενώ κατέφτασαν ενισχύσεις με τρακτέρ από χωριά που βρίσκονται στον άξονα της Εθνικής οδού Λάρισας-Τρικάλων.


Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις, μετά τη χθεσινή διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ Λάρισας, σήμερα το ενδιαφέρον στρέφεται στην επαρχία και πιο συγκεκριμένα στην Ελασσόνα, όπου το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί επαρχιακό συλλαλητήριο, ενώ το απόγευμα στον Τύρναβο οι αγρότες σε μία προσπάθεια να αναδείξουν το πρόβλημα με την ονομασία του τσίπουρου, σκοπεύουν να ρίξουν ποσότητες στη φωτιά, δημιουργώντας μια …καυτή κατάσταση!
Την ίδια ώρα, εντείνονται οι προετοιμασίες για την κάθοδο αντιπροσωπείας αγροτών με τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, το απόγευμα της Παρασκευής.
Τέλος, στον Ριζόμυλο Μαγνησίας, την Πέμπτη η Συντονιστική Επιτροπή έχει καλέσει εκπροσώπους φορέων να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών, ενώ τη δική τους μηχανοκίνητη πορεία, στο κέντρο του Βόλου θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα της Δευτέρας.
*Στο μεταξύ συνεχίζονται οι δηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους αγρότες των μπλόκων.
Χθες ανακοινώσεις εξέδωσαν: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, Το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών ν. Λάρισας, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Λάρισας, ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ - Ειδικευομένων ΠΓΝΛ και ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας.

Στο Υπουργείο συσκέπτονται...

Η αύξηση του κόστους σε λιπάσματα και ζωοτροφές αποτέλεσε κεντρικό θέμα στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, παρουσία του ΥφΑΑΤ, Γιώργου Στύλιου, στην οποία συμμετείχαν παράγοντες της αγοράς αγροτικών εφοδίων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, όλες οι πλευρές ομόφωνα δεσμεύτηκαν για τη διατήρηση διαύλων επικοινωνίας προς την κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών (ΣΕΒΙΖ), Βασίλης Σαλάτας, η γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), Φωτεινή Γιαννακοπούλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Φυτοθρεπτική Α.Β.Ε.Ε. και ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), Νίκος Κουτσούγερας και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Προστασίας Ζώων - Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, Σπυρίδων Ντουντουνάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass