Ευεργετικές οι βροχές για αγρότες

Εκνευρισμός για καθυστερήσεις στην αποκατάσταση βλαβών σε πομόνες

Δημοσίευση: 18 Απρ 2022 15:24

Ευεργετικές θεωρούνται οι βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν επιτέλους να πέφτουν από χθες και -προβλέπεται ότι- θα συνεχιστούν και σήμερα στον θεσσαλικό κάμπο, ιδιαίτερα για τα χειμερινά σιτηρά, αλλά και για το όργωμα και φύτρωμα των εαρινών σπορών (καλαμπόκι, βαμβάκι,

βιομηχανική ντομάτα, μηδική κ.λπ.). Σε οριακή κατάσταση έχουν περιέλθει σε αρκετές περιοχές της χώρας, εξαιτίας της ανομβρίας που μαίνεται και ειδικά οι ξηρικές καλλιέργειες διψούν για νερό. Στα σιτάρια, που πλησιάζουμε να βγει το στάχυ, η κατάσταση είναι οριακή, αφού έχει πολύ καιρό να βρέξει, ενώ νερό χρειάζονται και οι ελαιοκράμβες, οι οποίες πλησιάζουν προς την ανθοφορία.
Έτσι οι βροχές των τελευταίων ωρών χαρακτηρίζονται σωτήριες, διότι το αρδευτικό κόστος με τις σημερινές τιμές ενέργειας είναι απαγορευτικό για τους παραγωγούς.
Την ίδια ώρα, απογοητευμένοι δηλώνουν οι παραγωγοί στην ευρύτερη περιοχή της Αμφιθέας-Κουλούρι Λάρισας, οι οποίοι αναμένουν πάνω από δύο εβδομάδες τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσουν τις βλάβες και τη διακοπή ηλεκτροδότησης στις πομόνες.
Λόγω της λειψυδρίας που προηγήθηκε και της αδυναμίας αξιοποίησης των γεωτρήσεων οι καλλιέργειές τους -ιδιαίτερα το καλαμπόκι- κινδυνεύουν να υποστούν σημαντική ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση. «Και ακόμη δεν έχουμε μπει στο καλοκαίρι» δηλώνουν στην «ΕτΔ» παραγωγοί της περιοχής και επαναλαμβάνουν για μία ακόμα φορά το αίτημά τους να ενισχυθούν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και να δώσουν προτεραιότητα στις αγροτικές πομόνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass