Πρόσθετα κονδύλια για τα σχέδια βελτίωσης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2022 15:40

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των επιλαχόντων αγροτών των σχεδίων βελτίωσης προκήρυξης 2018 μέτρου 4.1.1 με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών μετέφερε το αίτημα των 3.800 επιλαχόντων αγροτών, από όλη την Ελλάδα για την έγκρισή τους, το οποίο ο υπουργός το γνώριζε και το έκρινε δίκαιο. Ειδικότερα, ο υπουργός ανέφερε ότι γνωρίζει το πρόβλημα των επιλαχόντων αγροτών και ότι θα περιμένει να τελειώσει η προθεσμία τέλη Αυγούστου με την πιθανότητα παράτασης 1 μήνα.
Ουσιαστικά με τη λήξη των αιτήσεων πληρωμής του 20% της εγκεκριμένης δαπάνης θα μπορέσει να κάνει το «ξεκαθάρισμα» και εφόσον περισσέψουν κονδύλια να μεταφερθούν για τους επιλαχόντες τον Οκτώβριο και μετά. Η δυνατότητα μεταφοράς ανέφερε επίσης είναι από τα 316 εκατ. και όχι από τα 300 εκατ. ευρώ της υπερδέσμευσης (τα οποία δεν μπορούν να πάνε σε επιλαχόντες). Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς αυτών των κονδυλίων, όχι όμως από το ενδιάμεσο ΠΑΑ σημείωσε όπως με τα βιολογικά. Η επιτροπή επιλαχόντων πρόσθεσε και πρότεινε ακόμα μια λύση για μεταφορά κονδυλίων από τα προγράμματα του προηγούμενου ΠΑΑ. Ο κ. Γεωργαντάς δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει θετικά αυτήν την πρόταση και εφόσον είναι εφικτή και περισσέψουν κονδύλια θα το κάνει. Στη συνάντηση συμμετείχαν για τη Συντονιστική Επιτροπή αγροτών Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδας: Κυριτσάκας Βάιος από νομό Λάρισας, Θωμάς Αργυρόπουλος από νομό Κορινθίας, Ντίνος Μακάς από ν. Λάρισας, Παντελής Μόσχος δενδρώδεις καλλιέργειες από νομό Μαγνησίας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass