ΕΝΩ 2 ΚΗΡΥΧΤΗΚΑΝ ΑΘΩΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΕΦΑΝΘΗ:

Απαράδεκτη η δίωξη κατά των 21 αγροτών

* Δεν έκλειναν δρόμους, υπερασπιστική κατάθεση και από εκπρόσωπο του Συνδέσμου Βιομηχάνων

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2014 12:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:14

 

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας 2 αγροτοσυνδικαλιστές και για 21 κηρύχτηκε απαράδεκτη η ποινική δίωξη, για κινητοποίηση που έγινε με τρακτέρ, στον κόμβο Νίκαιας, από 18 έως 28 Ιανουαρίου 2010. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν οι γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστες Βαγγέλης Μπούτας, Ρίζος Μαρούδας, Χαρίλαος Αρχοντής και άλλοι. Μεταξύ των μαρτύρων ήταν και ο αγροτοσυνδικαλιστής Κων. Τζέλας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο δρόμος ήταν ανοιχτός και τα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα, ανάμεσα στα τρακτέρ, που ήταν σταθμευμένα στην άκρη. Προηγουμένως, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιομηχάνων είπε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα από την αγροτική κινητοποίηση.

Απολογούμενοι οι αγρότες είπαν, σε γενικές γραμμές, ότι: Ο δρόμος ήταν ανοιχτός και οι θέσεις που κατέλαβαν τα τρακτέρ, είχαν υποδειχτεί από την αστυνομία. Κι ότι οι κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς δρόμων, σταμάτησαν το 1998. Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝ Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, που ήταν κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός, μαζί με έναν ακόμα συνδικαλιστή, υποστήριξε ότι τα αγροτικά προβλήματα ήταν πολύ οξυμένα και μερικά επιλύθηκαν, μετά την κινητοποίηση. Είπε επίσης, ότι πέρασαν από το σημείο πολλά αυτοκίνητα, χωρίς πρόβλημα, όπως εκδρομείς μαθητές και το πούλμαν της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού, που έπαιζε με την ΑΕΛ.

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ότι: Τα αιτήματα των αγροτών ήταν δίκαια και σοβαρά. Αλλά, ο τρόπος που επέλεξαν να τα εκφράσουν, δεν διαφοροποιείτο ουσιαστικά από παλιότερες κινητοποιήσεις, όταν έκλειναν εντελώς το οδόστρωμα. Ζήτησε την ενοχή τους με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων. Το δικαστήριο αθώωσε τους δύο συνδικαλιστές. Για τους άλλους έκρινε ότι δεν υπήρξε παρακώλυση συγκοινωνιών, αλλά διατάραξη της ασφάλειας, που είναι αδίκημα το οποίο διώκεται κατ΄ έγκλιση. Έγκλιση όμως δεν υπήρξε και έκρινε απαράδεκτη την ποινική δίωξη. 

Μετά την απόφαση, ο αναπληρωτής γραμματέας της ΕΟΑΣΝ Λάρισας Χαρίλαος Αρχοντής, δήλωσε: «Με την απόφασή του το δικαστήριο, υπερασπίστηκε το δημοκρατικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι».

Ε. Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass