Αρχή με Αφρικανική πανώλη για Αυγενάκη

Τι αλλάζει στο ΥΠΑΑΤ * Οι πρώτες συσκέψεις με εποπτευόμενους φορείς

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2023 10:28

Ένας πολιτικός με πολλές διασυνδέσεις και φιλίες στον Νομό Λάρισας έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα.

Πρόκειται για τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ήδη έχει πιάσει δουλειά, ενώ παρουσίασε -στις προγραμματικές δηλώσεις της Βουλής- τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει και η οποία πορεύεται βάσει των υποχρεώσεων της χώρας στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και στις Δράσεις και Προγράμματα που έχουν δρομολογηθεί στο ΠΑΑ. Κάποιοι στη Λάρισα τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για την παρουσία του Αυγενάκη στο ΥΠΑΑΤ, αλλά περισσότερο από όλους χαίρονται οι Κρητικοί συνεταιριστές, οι οποίοι ευελπιστούν σε μία καλή συνεργασία με τον νέο ένοικο της πλατείας Βάθη.
Όσον αφορά τη φημολογία που αναπτύχθηκε ότι οι τρεις Γενικές Γραμματείες του ΥΠΑΑΤ θα συρρικνωθούν σε δύο, φαίνεται ότι υπάρχει αλλαγή σχεδιασμού και θα παραμείνει ως έχει η ιεραρχία στο Υπουργείο. Άγνωστο, όμως, αν θα παραμείνουν και οι σημερινοί γενικοί γραμματείς.
Η πρώτη υπόθεση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο νέος ΥπΑΑΤ αφορούσε την αντιμετώπιση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, με σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Δυτική Μακεδονία, ενώ, όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει επισκέψεις σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου, ενώ θα ακολουθήσει πρόγραμμα συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του πρωτογενούς τομέα, στην έδρα κάθε Περιφέρειας.
Όσον αφορά τον πρώην ΥπΑΑΤ Γιώργο Γεωργαντά, αυτός ανέλαβε καθήκοντα β’ αντιπροέδρου της Βουλής, ενώ κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του στο Υπουργείο, μάλλον το πέρασμά του καταγράφεται ως …αδιάφορο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass