Εξαίρεση Θεσσαλίας από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ

ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2023 13:38

Την ικανοποίησή τους για τη μαζική συμμετοχή των αγροτών στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες και Επιτροπές Αγώνα των αγροτών στη Θεσσαλία. Ταυτόχρονα αναλύουν σε ανακοίνωσή τους τα αιτήματα που έθεσαν και τις απαντήσεις που έλαβαν και οι οποίες δεν τους ικανοποίησαν.

Όπως μεταξύ άλλων επισημαίνουν «...θέσαμε μετά επιτάσεως το αίτημα να εξαιρεθεί η Θεσσαλία από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να παίρνουν οι δικαιούχοι όλο το ποσό από τα προγράμματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν πλέον στη Θεσσαλία λόγω των πλημμυρών και της καταστροφής που έχει υποστεί η παραγωγική γη. Ζητήσαμε να δοθεί το 70% του τσεκ σε όλους τους δικαιούχους, αυτούς που έκαναν μεταβιβάσεις και δεν πήραν ούτε 1 ευρώ, τους αποδέκτες των μεταβιβάσεων που δεν έχουν πληρωθεί όλοι, τους κτηνοτρόφους που δεν έχουν πληρωθεί. Ειπώθηκε ότι υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο κάποιοι από τους αποδέκτες των μεταβιβάσεων να πάρουν ενδιάμεσα το 70% του τσεκ, αλλά το πιο πιθανό σενάριο για όσους δεν πήραν την προκαταβολή είναι να εξοφληθούν όλο το ποσό τον Δεκέμβριο. Για μας είναι καθαρό και βγαίνει ως συμπέρασμα από τις συναντήσεις και ότι ειπώθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας ότι μόνο ο αγώνας μας, η οργάνωση, η συλλογική διεκδίκηση, η ενότητά μας, μπορεί να αναγκάσει την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας. Χρειάζεται να το συνειδητοποιήσουν όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας πως το ποσό της τελικής αποζημίωσης για τις παραγωγές, το ζωικό κεφάλαιο, τον εξοπλισμό, τις αποθηκευμένες παραγωγές θα εξαρτηθεί από τον ανυποχώρητο αγώνας μας, την αποφασιστικότητά μας και τον αριθμό τρακτέρ και αγροτών που θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα» καταλήγει η ανακοίνωση!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass