Διακρίσεις σε αποζημιώσεις καλλιεργειών

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΠΑΚ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2023 17:15

Διακρίσεις σε αποζημιώσεις αγροτών δενδρωδών καλλιεργειών καταγγέλλει η Προοδευτική Αγροτική Κίνηση (ΠΑΚ) Θεσσαλίας και συγκεκριμένα σημειώνει τα εξής:

«Είναι παράταιρο και εκνευριστικό, όταν γίνεται γνωστό ότι θα αποζημιωθούν μόνο οι μηλοπαραγωγοί της Μαγνησίας (οι οποίοι βεβαίως και δικαιούνται αποζημίωση), κατά τα πρότυπα της μονομέρειας στην καταβολή των ενισχύσεων de minimis που χορηγήθηκαν μόνο στους αμυγδαλοπαραγωγούς της Μαγνησίας, αφήνοντας εκτός όλους τους άλλους νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Καλούμε έστω και τώρα, λίγο πριν τη χορήγηση της προκαταβολής, τον κ. Αυγενάκη να διορθώσει αυτήν την κατάφορη αδικία και να μην επιτρέψει τον διαχωρισμό των πλημμυροπαθών αγροτών σε «πατρικίους και πληβείους»».
Ο πρόεδρος της ΠΑΚ Θεσσαλίας κ. Χρήστος Αθανασιάδης σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Μετά από επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της προκαταβολής για την απώλεια του φυτικού κεφαλαίου, σε πλημμυρόπληκτους αγρότες της Θεσσαλίας, αλλά με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, τόσο από το ΥΠΑΑΤ όσο και από τον ΕΛΓΑ, στη συγκεκριμένη πληρωμή μένουν εκτός οι πλημμυροπαθείς αγρότες τόσο των δενδρωδών καλλιεργειών όσο και των κηπευτικών, ενώ εκτός είναι και οι καλλιεργητές μηδικής.
Δυστυχώς, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις του ίδιου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, κατά τη διάρκεια εξαγγελίας των μέτρων στήριξης των πληγέντων αγροτών ανέφερε ότι: «Στα άλλα είδη καλλιεργειών, όπως η μηδική, τα κηπευτικά κ.ά., το ύψος των προκαταβολών θα είναι ανάλογο των ήδη αναφερθέντων τιμών αποζημίωσης, ως προς το ποσοστό αύξησής τους», δυστυχώς θα μείνουν απλήρωτοι όλοι οι πλημμυρόπληκτοι αγρότες των δενδρωδών καλλιεργειών, της μηδικής και των κηπευτικών.
Τα ερωτήματα, όμως, που τίθενται είναι: Για ποιον λόγο μένουν εκτός προκαταβολής όλοι αυτοί οι αγρότες; Γιατί δεν υπήρξε καμία εισήγηση προς τον ΕΛΓΑ για αποζημίωση όλων των προαναφερθέντων παραγωγών-καλλιεργητών; Τους ξέχασε ο Υπουργός και οι Υφυπουργοί του; Τους ξέχασε ο ΕΛΓΑ; Τους ξέχασαν οι τοπικές ΔΑΟΚ; Ποιοι τελικά τους ξέχασαν και γιατί τους ξέχασαν;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass