Ετοιμη η μελέτη του φράγματος Μπελμά

*Προχωρά η ένταξή του στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Δημοσίευση: 19 Νοε 2023 16:34

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την κατασκευή και λειτουργία φράγματος στη θέση Μπελμά του όρους Όσσας (Κίσσαβος) και ανοίγει ο δρόμος για την ένταξή του στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2021-2027 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα παραπάνω συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

«Ένα έργο ύψιστης σημασίας για την περιοχή του Δήμου Αγιάς είναι πλέον ώριμο να ενταχθεί στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2021 -2027 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να δώσει λύσεις τόσο στην άρδευση όσο και στην ύδρευση της περιοχής. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να ωριμάσουμε το έργο, ώστε σήμερα να είναι έτοιμο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του. Ευχαριστώ την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, για την άριστη συνεργασία, που φέρνει θετικά αποτελέσματα για την περιοχή μας» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ
Η κατασκευή του φράγματος Μπελμά στην περιοχή του όρους Όσσας (Κίσσαβος), για το οποίο ο συνολικός όγκος αποθήκευσης νερού θα είναι της τάξης των 5.047.100 κ.μ. και η συνολική υδάτινη επιφάνεια του ταμιευτήρα 395.277 τ.μ., περιλαμβάνει και συνοδό αρδευτικό δίκτυο με εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν αγωγούς μεταφοράς, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο, ομβροδεξαμενές και συνοδά καινοτόμα έργα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass