Προτάσεις για αποζημιώσεις στα παρακάρλια

*Από Ειδική Επιτροπή τριών Δήμων

Δημοσίευση: 19 Νοε 2023 17:32

Μετά από πρωτοβουλία των δημάρχων Αθανασίου Νασιακόπουλου του Δήμου Κιλελέρ, Αντωνίου Γκουντάρα του Δήμου Αγιάς και Δημητρίου Νασίκα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, συγκροτήθηκε Επιτροπή με αντικείμενο την ενασχόληση με τα θέματα που αφορούν τις πληγείσες περιοχές, από τις δύο θεομηνίες του Σεπτεμβρίου.

Την Επιτροπή αποτελούν εκπρόσωποι (πρόεδροι κοινοτήτων, γεωπόνοι, αγρότες κ.λπ.) των τριών πληγέντων Δήμων Κιλελέρ, Αγιάς και Ρήγα Φεραίου. Το πρώτο θέμα που απασχολεί την Επιτροπή είναι οι αποζημιώσεις των πληγέντων και το χρονικό διάστημα της καταβολής τους, το οποίο αφορά έναν μεγάλο αριθμό αγροτών και κτηνοτρόφων, των οποίων οι καλλιέργειες, αλλά και το πάγιο κεφάλαιο (γεωργικά μηχανήματα, λάστιχα άρδευσης, κατεστραμμένα αγροτεμάχια, ποιμνιοστάσια κ.λπ.) επλήγησαν από τη θεομηνία.
Επ’ αυτού συζητήθηκε ο τρόπος αποζημίωσης των καλλιεργειών από τον ΕΛ.Γ.Α. και του πάγιου κεφαλαίου από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Αντικείμενο της Επιτροπής είναι, επίσης, ο σχεδιασμός και η κατάθεση προτάσεων που θα αφορούν στο ζήτημα του αδειάσματος του νερού, το οποίο καλύπτει τα 180.000 πλημμυρισμένα στρέμματα της ευρύτερης περιοχής. Στόχος είναι, με τις δέουσες ενέργειες, να αδειάσει το νερό σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και έως ότου τα πλημμυρισμένα κτήματα γίνουν ξανά καλλιεργήσιμα και παραγωγικά να συνεχίσουν να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις για αυτά. Τέλος, η Επιτροπή, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, πρότεινε ενδεικτικές τιμές για τις αποζημιώσεις των καλλιεργειών, αλλά και του πάγιου κεφαλαίου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την άποψη των αγροτών για το ύψος των αποζημιώσεων που πρέπει να καταβληθούν.
Τις προτάσεις της Επιτροπής θα καταθέσει και θα επιχειρηματολογήσει για αυτές ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, και στους υφυπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και Νίκο Ταχιάο, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν άμεσα στα γραφεία τους στην Αθήνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass