Ζητούν συνάντηση με Αυγενάκη οι κτηνοτρόφοι

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2023 15:55

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, ζητούν οι κτηνοτρόφοι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για να συζητήσουν φλέγοντα ζητήματα.

Σύμφωνα με επιστολή της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Κτηνοτρόφων, ζητούν «να υπάρξει συνάντηση παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ των γ.γ. και των προέδρων των εποπτευόμενων Οργανισμών (ΕΛΓΑ-ΟΠΕΚΕΠΕ-ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) για να δοθούν λύσεις σε πολύ σοβαρά ζητήματα, ουσιαστικά επιβίωσης των κτηνοτρόφων».
Πιο αναλυτικά η επιστολή της Συντονιστικής προς τον κ. Αυγενάκη έχει ως εξής:
«Υλοποιώντας την απόφαση εκπροσώπων κτηνοτροφικών φορέων της πανελλαδικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στις 9/12/2023 στη Λάρισα, αιτούμαστε άμεση συνάντηση μαζί σας προσωπικά, που θα πρέπει να λάβει χώρα στη Λάρισα, παρουσία των δύο υφυπουργών κ. Διονύση Σταμενήτη και Σταύρο Κελέτση, των δύο γ.γ. του ΥΠΑΑΤ και των προέδρων των εποπτευόμενων Οργανισμών ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, για να συζητήσουμε και να βρεθούν λύσεις, πέραν των άλλων, για τα κάτωθι -άκρως σοβαρά- θέματα, που απασχολούν τους κτηνοτρόφους: Αναθεώρηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, οι προβληματικές πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, Προτάσεις για βελτίωση της ΚΑΠ, οι Ελληνοποιήσεις για το γάλα και το κρέας & τιμές της φέτας και του κρέατος, διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης.
Στη συνάντηση, εκ μέρους των κτηνοτρόφων θα παρίστανται: Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου «BUNE COOP» κ. Αργύρης Μπαϊραχτάρης, ο αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου «BUNE COOP» κ. Αντώνης Τσίτσιας, ο πρόεδρος του πανελλαδικού Συνεταιρισμού Εκτροφέων Βοοειδών «Βους Ελλάς» κ. Θανάσης Κουτίνας, ο εκπρόσωπος των Παρακάρλιων πλημμυροπαθών Κτηνοτρόφων Κώστας Πανωμάτης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) κ. Δημήτρης Μόσχος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) κ. Στέργιος Κύρτσος, o αντιπρόεδρος της ΠΕΚ κ. Δημήτρης Καμπούρης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Μπαλούκας, το μέλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Νίκος Παλάσκας, ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Κωνσταντίνος Ακριτίδης, ο εκπρόσωπος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας κ. Δημήτρης Φλωροκάπης, ο εκπρόσωπος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Θεσπρωτίας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος και ο εκπρόσωπος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας κ. Μιχάλης Τζιότζιος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass