Μπλόκο αγροτών στην ΠΑΘΕ

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ 1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2023 15:43

Συμβολική κατάληψη της ΠΑΘΕ στο ύψος του Πλατυκάμπου θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες των πλημμυροπαθών περιοχών της Θεσσαλίας, αύριο Κυριακή στη 1 το μεσημέρι.
Την κινητοποίηση οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου Πλατυκάμπου, η οποία απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και συμπαράστασης σε αγρότες όλης της Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν τα εξής: «Αγρότες από τις πληγείσες και πλημμυρόπληκτες περιοχές της Λάρισας και των Δήμων Κιλελέρ, Αγιάς και Ρήγα Φεραίου βρισκόμαστε συγκεντρωμένοι με τα τρακτέρ μας έχοντας στήσει μπλόκο στον Κόμβο Πλατυκάμπου.
Έχουμε υποστεί καταστροφική ζημιά από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία, όχι μόνο στην παραγωγή αλλά και στον εξοπλισμό και το βασικό πρόβλημα παραμένει ότι τα χωράφια μας είναι κάτω από το νερό χωρίς να γνωρίζουμε πότε και πώς θα αποστραγγιστεί το νερό στα 180.000 πλημμυρισμένα στρέμματα, και πόσα χρόνια θα χρειαστούν τα χωράφια να γίνουν ξανά παραγωγικά.
Αγωνιζόμαστε κυριολεκτικά για την επιβίωσή μας, για να παραμείνουμε στα χωριά μας και να καλλιεργούμε τα χωράφια μας, να μην ερημώσουν τα χωριά και εμείς με τις οικογένειές μας γίνουμε άνεργοι. Μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει τραγικά αποτελέσματα στην κοινωνική ζωή του Νομού Λάρισας.
Το αγροτικό εισόδημα και η παραγωγή σε μεγάλο βαθμό καθορίζει όλη την κοινωνική και οικονομική ζωή της Λάρισας και κατ’ επέκταση της Θεσσαλίας. Οι μεταποιητικές βιομηχανίες με χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν χάρη στην παραγωγή μας, τα μαγαζιά γεωργικών εφοδίων, τα εμπορικά καταστήματα και τα μαγαζιά εστίασης κ.ά.
Οι αγρότες του Μπλόκου Πλατυκάμπου απευθύνουμε κάλεσμα στην Περιφερειακή και Δημοτικές Αρχές, και σε όλους τους φορείς του Νομού, τις άλλες επιτροπές πλημμυρόπληκτων που υπάρχουν, τις Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους όλης της Θεσσαλίας, εργατικά σωματεία, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες να συμμετέχουν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην εκδήλωση αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Μπλόκου Πλατυκάμπου, παλιά Εθνική Οδό Λάρισας - Βόλου.
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας για επικοινωνία, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει μπει στον κόπο ούτε καν τηλεφωνικά να μιλήσει μαζί μας για να ξέρουμε αν θα γίνει ή όχι η συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο.
Παραμένουμε ανυποχώρητα στον κόμβο και εντείνουμε τον αγώνα μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass