ΑΓΩΝΙΩΔΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ Δ. ΜΕΛΑ

Ποια η τύχη του κτηνοτρόφου;

* Ζητούν διευκρινίσεις για βοσκοτόπους-ζωικές μονάδες * Συνέλευση κτηνοτρόφων στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 08 Νοε 2014 12:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:01

Διευκρινίσεις σχετικά με το πότε πάρθηκαν, από ποιους και μετά από ποιες διαδικασίες οι αποφάσεις για τον χαρακτηρισμό των βοσκοτόπων σε σχέση με τον ορισμό Δάσους-Βοσκότοπου ζητούν από τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρη Μελά στη σημερινή ημερίδα ενημέρωσης για την ΚΑΠ οι κτηνοτρόφοι.

Πιο συγκεκριμένα με επιστολή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Νίκος Παλάσκας θέτει τα εξής ερωτήματα στον κ. Μελά:

- 1Α) Πότε πάρθηκαν, από ποιους και μετά από ποιες διαδικασίες οι αποφάσεις για τον χαρακτηρισμό των βοσκοτόπων σε σχέση με τον ορισμό Δάσους-Βοσκότοπου.

- Β)Υπάρχει ελπίδα να διορθωθούν οι αποφάσεις αυτές που αποτελούν έγκλημα για την κτηνοτροφία στην Ελλάδα;

- Γ) To Yπουργείο σάς ανέθεσε και σας εμπιστεύτηκε εδώ και αρκετό καιρό τις διαπραγματεύσεις που αφορούν την αναθεώρηση της ΚΑΠ κατά συνέπεια έχετε αναλάβει την εξέλιξη της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα.

Ποια θα είναι η τύχη του ορεινού κτηνοτρόφου όπου σήμερα παίρνει περίπου 40+ ευρώ το αιγοπρόβατο μετά από την αναθεώρηση πόσο θα εισπράττει;

- Δ) Πόσα εκατομμύρια εκτάρια έχουμε αυτή τη χρονική στιγμή διαθέσιμα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων; Και πόσα υπολογίζετε ότι θα προστεθούν από το σύστημα;

2. Πόσα εκατομμύρια αιγοπρόβατα και βοοειδή είναι αυτή την στιγμή δηλωμένα; Και αν υπάρχει η βούληση από το κράτος να προστεθούν και άλλες κατηγορίες ζώων.

3. Ποια τύχη θα έχουν με την αναθεώρηση τα εν σταβλισμένα ζώα;

4. Πόσα στρέμματα χρειάζονται για να ενεργοποιηθεί 1 ζωική μονάδα;

5. Ποιος είναι ο ορισμός του νέου αγρότη κάτω των 40 ετών;

6. Ποιος είναι ο ορισμός; Και τι εννοείται όταν αναφέρεστε στις θηλάζουσες αγελάδες έως 8 ετών.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Στο μεταξύ το Δ.Σ της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας καλεί σε γενική συνέλευση την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου, όλους τους κτηνοτρόφους από όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας για να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις: Για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού και τη διεκδίκηση εισαγωγής φαρμάκων για εμβολιασμό, τις εξελίξεις που είχαμε λόγω των κακών πληρωμών στην εξισωτική από τραγικές και ανεύθυνες αποφάσεις των υπευθύνων στο θέμα των βοσκοτόπων.

Η Ομοσπονδία αναφέρει σε ανακοίνωση της πως «οι κτηνοτρόφοι, επιβάλετε να δώσουν το παρόν σε αυτή την γενική συνέλευση, διότι τα περιθώρια έχουν τελειώσει! Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για την επιβίωσή μας με όποιο κόστος.

Καλούνται ακόμη και όλοι οι πολιτικοί άρχοντες της περιοχής μας να παραστούν σ’ αυτή τη γενική συνέλευση, όπου θα παρθούν αποφάσεις για την κτηνοτροφία».

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass