Την άνοιξη οι αυτοψίες σε δενδρώδεις καλλιέργειες

*ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΜΠΩΝ *ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΖΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2024 14:11

Ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, επισκέφτηκε το Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα με σκοπό να ενημερωθεί από τον προϊστάμενο κ. Σπύρο Σπυρόπουλο για την πορεία της έκδοσης και κοινοποίησης των πορισμάτων αναφορικά με τις ζημιές του 2023, στον Δήμο Τεμπών.

Παγετοί και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα, έπληξαν παραγωγές πέρυσι, με αποτέλεσμα οι αγρότες και οι οικογένειές τους να αντιμετωπίζουν εκτεταμένη απώλεια εισοδήματος.
Ο κ. Σπυρόπουλος ενημέρωσε τον κ. Μανώλη πως έχει ξεκινήσει η εγγραφή των πορισμάτων ζημιάς και προς το τέλος του επόμενου μήνα θα αρχίσει κοινοποίησή τους σε όλες σχεδόν τις δημοτικές κοινότητες. Όσον αφορά τις αυτοψίες στις κατεστραμμένες εκτάσεις, κυρίως με δέντρα, από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, αυτές θα πραγματοποιηθούν αρχές της άνοιξης.
Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος, ζήτησε την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της εγγραφής και κοινοποίησης των πορισμάτων στους παραγωγούς, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει ο Οργανισμός σε πληρωμές το συντομότερο δυνατό.
Πρόκειται για ζημιές στο 100% της παραγωγής, με αποτέλεσμα οι αγρότες να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.
Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μανώλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ τόσο για την πορεία των πορισμάτων ζημιών του έτους 2023, όσο και για τις αυτοψίες στις κατεστραμμένες εκτάσεις κυρίως με δέντρα, από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο.
Παρά τις αλλεπάλληλες καταστροφές, ο ΕΛΓΑ ανταποκρίνεται σε υψηλό βαθμό στις αυξημένες ανάγκες του πρωτογενούς τομέα. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον κ. Σπυρόπουλο, όσο και τους εργαζόμενους, γιατί παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως της έλλειψης προσωπικού, καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, ώστε η καταβολή των αποζημιώσεων να πραγματοποιείται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προς όφελος των αγροτών».
Τον δήμαρχο συνόδευαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών Μιχάλης Λίταινας και οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Καλοχωρίου και Συκουρίου Γιώργος Σαΐτης και Μιχάλης Γκουντής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass