Αποχωρούν σήμερα για να ξαναγυρίσουν δριμύτεροι

*ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ *ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΧΩΡΙΩΝ *ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2024 10:21

Μετά από 38 ημέρες αγωνιστικής κινητοποίησης και διαλόγου, με τη συμμετοχή όλων των πλημμυροπαθών αγροτών της περιοχής, η Επιτροπή μπλόκου κόμβου Πλατυκάμπου, των 180.000 πλημμυρισμένων στρεμμάτων, ανακοίνωσε πως αποφάσισε ομόφωνα σήμερα Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 να διακόψουν τη διαμαρτυρία τους στον συγκεκριμένο χώρο.

«Παρόλο που έγιναν συναντήσεις με την ηγεσία και στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, δυστυχώς δεν πήραμε πειστικές απαντήσεις στα αιτήματά μας.
Παρόλα αυτά, επιστρέφουμε στις πλατείες των χωριών μας ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις μας. Συνεχίζουμε, με συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα μας την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Δήμους της περιοχής και το σύνολο των αγροτών να διεκδικούμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στην επιβίωσή μας.
Απαιτούμε να έχουμε θέση και ρόλο σε κεντρικό-κρατικό επίπεδο όσον αφορά τις αποφάσεις που θα παρθούν για μας και όχι χωρίς εμάς. Γιατί θέλουμε να παραδώσουμε βιώσιμα τα χωριά μας όπως τα πήραμε από τις προηγούμενες στις επόμενες γενιές. Θέλουμε απλά πίσω τη ζωή μας με αξιοπρέπεια».
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι εξορμήσεις και επαφές στελεχών της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας στα χωριά, προκειμένου να ενημερωθούν οι αγρότες για την απόφαση της πανθεσσαλικής σύσκεψης στον Παλαμά Καρδίτσας να βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους στις 24 Ιανουαρίου. Στις διαδοχικές επαφές που θα ολοκληρωθούν αύριο, ώστε τη Δευτέρα να ληφθεί η οριστική απόφαση για το/τα σημείο/-α συγκέντρωσης των αγροτικών μηχανημάτων, θα γίνει προσπάθεια από τους αγροτοσυνδικαλιστές να αποφασιστεί η δημιουργία ενός ενιαίου δυνατού μπλόκου στη Νίκαια, καθώς αυτή η μορφή του αγώνα θεωρείται πιο αποτελεσματική και πιο πιεστική προς την Κυβέρνηση.
Υπενθυμίζεται ότι στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των αγροτών βρίσκονται τα αιτήματα που σχετίζονται με την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και η μείωση του κόστους παραγωγής, η προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
Επίσης, κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass