Πάτησαν ΠΑΘΕ, ετοιμάζονται για Agrotica

ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ Ο ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ *ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ *ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2024 15:00

Σε δεύτερο συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ στο ύψος του Πλατυκάμπου προχώρησαν χθες αγρότες που βρίσκονται στο σημείο εδώ και 40 ημέρες, διαμαρτυρόμενοι για την απογοητευτική κατάσταση που βιώνουν από τις πλημμύρες μέχρι και σήμερα.

Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, όπως είχαν προαναγγείλει, ανέβηκαν χωρίς οχήματα στο οδόστρωμα, διακόπτοντας την κυκλοφορία για λίγα λεπτά. Από εκεί έστειλαν και το μήνυμα πως περιμένουν τις όποιες απαντήσεις από την κυβέρνηση, εξηγώντας πως τα όσα ανακοίνωσε προχθές ο πρωθυπουργός δεν τους είναι σε καμία περίπτωση αρκετά.
Παράλληλα γνωστοποίησαν για μια ακόμα φορά πως θα δώσουν δυναμικό παρών στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Agrotica, ενώ αναφέρθηκε πως αναμένεται να φτάσουν στην Κυβέρνηση επίσημα τα αιτήματά τους.
Πιο αναλυτικά:
Σε ταυτόχρονο αποκλεισμό της ΠΑΘΕ και άλλων δρόμων της Θεσσαλίας προχώρησαν χθες οι αγρότες απ’ όλα τα μπλόκα. Ήταν μια κίνηση που αποφασίστηκε στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ύστερα από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου της E65 στην Καρδίτσα. Εκεί συμμετείχαν και τα υπόλοιπα μπλόκα της Θεσσαλίας, έχοντας εκλέξει τις συντονιστικές τους επιτροπές και συγκεκριμένα, εκπρόσωποι από τα μπλόκα Πλατυκάμπου, Αλμυρού και Στεφανοβίκειου, Ζάρκου και Καλαμπάκας.
«Κλείσαμε την Εθνική για να δείξουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε, αλλά και για να απαιτήσουμε ουσιαστικές και γρήγορες λύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας, που συμπλήρωσε ότι «Για τη Θεσσαλία όλο αυτό είναι αγώνας επιβίωσης και παλεύουμε για τη δικαίωση. Με τη δύναμη των τρακτέρ, με τη μαζικότητα, την αποφασιστικότητα και την ενότητά μας προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε λύσεις προς όφελός μας. Θα συνεχίσουμε και το Σάββατο θα γίνει ένα μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Agrotica. Ταυτόχρονα οι συνάδελφοι θα έχουν τα τρακτέρ τους στη Θεσσαλονίκη. Όλοι θα συναντηθούμε και θα διατρανώσουμε τη θέλησή μας για να υπάρξει στήριξη του πρωτογενούς τομέα».
Στην κινητοποίηση βρέθηκε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Αστέριος Τσικριτσής, ο οποίος είπε πως «Βρισκόμαστε εδώ για ακόμα μια ημέρα και ακόμα πιο ενισχυμένοι. Συνάδελφοι έρχονται εδώ με τα τρακτέρ τους. Ο δρόμος δεν έχει γυρισμό. Πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις από την κυβέρνηση γιατί η Θεσσαλία έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Χιλιάδες στρέμματα είναι ακόμα κάτω από το νερό και οι συνάδελφοί μας βλέπουν το εισόδημά τους να εξαφανίζεται. Τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής τα βλέπουμε καθημερινά. Δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας της παραγωγής μας πλέον. Αν έχουμε πάλι καιρικά φαινόμενα θα έχουμε πλημμύρες. Τα φράγματα είναι σπασμένα και δεν υπάρχει πλήρης αποκατάσταση. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής δεν μπορούμε να μην είμαστε εδώ, διότι οι πόλεις μας είναι αγροτικές και κτηνοτροφικές. Καλώ τους συναδέλφους να είναι εδώ και να βοηθήσουν και να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών».
Τέλος ο αγρότης κ. Γιώργος Μαχάς δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή η Θεσσαλία κι ο αγροτικός κόσμος αιμορραγεί. Καλούμε την κυβέρνηση να κλείσει τις πληγές και αν θέλει μπορεί.
Για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού ανέφερε πως είναι πολύ λίγα τα χρήματα που δίνει για τις περιπτώσεις της Θεσσαλίας.
«Ενισχύουμε τα μπλόκα συντονιζόμαστε πανελλαδικά, δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν δικαιωθούμε. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε» τονίζει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία επισημαίνει πως σταθμός του αγώνα είναι το συλλαλητήριο στην Agrotica, μεθαύριο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στις 12 μ., στην Άνω Πύλη της ΔΕΘ (Εγνατίας).
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass