Θέλουμε λύσεις, όχι ελεημοσύνες...

ΒΓΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΩΝ - ΔΕΝΔΡΩΝ - ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2024 14:50

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Του ανταποκριτή μας)
Στους δρόμους βγήκαν και οι αγρότες των χωριών Πλατανούλια - Δένδρα - Αγία Σοφία του Δήμου Τυρνάβου ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις των συναδέλφων τους για ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων στη Θεσσαλία.

Νωρίς χθες το μεσημέρι οι αγρότες αφού συγκεντρώθηκαν στα Δέντρα ξεκίνησαν προς την Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης και παρατάχθηκαν πλευρικά του δρόμου. Γύρω στις 4 το μεσημέρι προχώρησαν και σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου δηλώνοντας τα αιτήματά τους.
Οι αγρότες συμμετέχουν με αυτόN το τρόπο στις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ ζητούν «λύσεις και όχι ελεημοσύνη» όπως τονίζουν, στο κόστος παραγωγής, στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και στις καταστροφές που άφησε πίσω η κακοκαιρία «Daniel».
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος κοινότητας Δένδρων - Πλατανουλίων Δημήτριος Ρίζος ανέφερε: «Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ τα τρία χωριά της κοινότητάς μας καθώς έχουμε πληγεί από την κακοκαιρία Daniel, μιλάμε για δενδροκαλλιέργειες πάνω από 3.000 στρέμματα. Πάρα πολλά από αυτά είχαν εξαφανιστεί τελείως, δεν βρήκαμε τίποτα. Επίσης είμαστε απλήρωτοι από τον περσινό παγετό και χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή μας, αλλά ακόμη και από τον σεισμό που πολλά σπίτια είναι ακόμη σε εκκρεμότητα».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Γαία Φρούιτ», στα Δένδρα Τυρνάβου Χρήστος Τασιούλας σημείωσε: «Πρέπει να καταλάβουν από το Υπουργείο ότι εμείς δεν ήρθαμε εδώ για ελεημοσύνη, εδώ ήρθαμε να ζητήσουμε τις ανάγκες μας τις ζημιές που έχουμε πάθει το 2023 και το 2024. Θέλουμε την απώλεια του φυτικού κεφαλαίου, τις πάγιες εγκαταστάσεις των δενδρωδών καλλιεργειών που έχουν πληγεί από τον Daniel που έχουν καταστραφεί, θέλουμε ο ΕΛΓΑ να παραμείνει όπως έχει με κρατικό χαρακτήρα και να μην έχει απώλειες, όπως μας λένε από το Υπουργείο ότι θα έχει μείωση, θέλουμε το ηλεκτρικό ρεύμα, το πετρέλαιο να μειωθούν. Ζητάμε από το κράτος να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass