«Ασπιρίνη» οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ - ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2024 8:06

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν χθες το πρώτο θέμα συζήτησης στους αγρότες, που βρίσκονται στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, με τη δυσαρέσκεια να είναι έντονη και τους περισσότερους να σχολιάζουν πως πρόκειται για… ασπιρίνη μπροστά στον «καρκίνο» που έχουν να αντιμετωπίσουν, τόσο από τις καταστροφικές καταστάσεις που ζούνε τους τελευταίους μήνες όσο και από την προβληματική γενικότερα κατάσταση των τελευταίων χρόνων.

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στην ολομέλεια της Βουλής στην ερώτηση του προέδρου της ΚΟ «Νέα Αριστερά» Αλέξη Χαρίτση, για τους πληγέντες της θεομηνίας «Daniel» στη Θεσσαλία, παρουσίασε συνολικά έξι μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής του αγροτικού τομέα, επισημαίνοντας ότι διαμορφώθηκαν σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών και εξαιτίας της ανάπτυξης της οικονομίας, προσθέτοντας ότι μόνο η επέκταση της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για το 2024 θα στοιχίσει άλλα 82 εκατομμύρια ευρώ.
Εν τω μεταξύ, σημαντικό σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων αναμένεται να αποτελέσει το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα, στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μ., στην Ανω Πύλη της ΔΕΘ (Εγνατία).
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ), τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «τα αιτήματα που διεκδικούμε σε κάθε νομό συμπυκνώνονται σε ένα και μοναδικό αίτημα. Διεκδικούμε την επιβίωσή μας ως αγρότες, να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειές μας. Ενισχύουμε τα μπλόκα, συντονιζόμαστε πανελλαδικά, δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν δικαιωθούμε».
Με πρωτοβουλίες Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών έχουν ναυλωθεί δεκάδες λεωφορεία για το συλλαλητήριο, από νομούς της Μακεδονίας, αλλά και από Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα.
Aγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι, από προχθές που άνοιξε τις πύλες της η 30ή Agrotica, έχουν σταθμεύσει με 300 τρακτέρ πάνω στο πεζοδρόμιο του νότιου τόξου της ΔΕΘ, ενώ οι αλιείς παραμένουν με τα καΐκια τους στον όρμο της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στις διεκδικήσεις του κλάδου. Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας, της νότιας πύλης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν ομάδες αγροτών, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών και λέγοντας «εμείς περιμένουμε και θέλουμε να ακούσουμε τεκμηριωμένες λύσεις και όχι ανακοινώσεις επιδερμικού χαρακτήρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass