Αγωνία για το φράγμα Γυρτώνης

*ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΧΡ. ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2024 3:41

Αυτοψία, σε έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στο αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ Πηνειού μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, μαζί με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Δημήτρη Τσιουρή, και τον αντιπρόεδρο, Μπάμπη Σουλιώτη.

Σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο, «πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικά έργα, ώστε να αποκατασταθεί, όσο πιο σύντομα γίνεται, η παραγωγική κανονικότητα για τους αγρότες σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας. Παραμένουμε σε στενή συνεργασία και κινούμαστε από κοινού για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής».
Αναλυτικότερα τα έργα που επίβλεψε ο υφυπουργός ήταν οι εργασίες καθαρισμού και λειτουργίας του α’ αντλιοστασίου στον κόμβο Συκουρίου, τα 4 ολοκληρωμένα φράγματα στο Ασμάκι, ο καθαρισμός αυλάκων και οι εργασίες συντήρησης ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και αντλιών.
Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού Δημήτρης Τσιουρής εξέφρασε στον υφυπουργό την αγωνία του για τη χρηματοδότηση του φράγματος Γυρτώνης, το οποίο πρέπει να ξεκινήσει να λειτουργεί μέχρι τέλος του μήνα, αρχές Μαΐου, συνεισφέροντας στην ομαλή αρδευτική περίοδο, σε μία κρίσιμη χρονικά στιγμή. Ακόμη, ζήτησε τη μεσολάβηση του κ. Τριαντόπουλου προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για να εκδοθεί ο χάρτης των μη καλλιεργήσιμων χωραφιών στα παρακάρλια, προκειμένου να γνωρίζει ο κάθε παραγωγός αν πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα αποζημίωσης του Υπουργείου για την απώλεια εισοδήματος των επόμενων 2 ετών. «Η περίοδος της σποράς για το βαμβάκι πλησιάζει και ο αγρότης πρέπει να ξέρει αν θα προβεί σε έξοδα ή όχι» δήλωσε στην «Ε» ο κ. Τσιουρής.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΤΟΕΒ Πηνειού αναμένει ακόμη τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τον «Daniel», τα οποία μέχρι σήμερα έχουν χρηματοδοτηθεί από πόρους του Οργανισμού.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass