Συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για το βαμβάκι

*ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΠΟΙΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΕΤΕΧΟΥΝ *ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2024 3:42

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, συγκροτείται ομάδα εργασίας, υπό τον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΑΤ, Γιώργο Στρατάκο, με αντικείμενο τον τομέα του βάμβακος.

Έργο της ομάδας εργασίας είναι η ανάλυση και εξέταση όλων των προβλημάτων που αφορούν στην αλυσίδα παραγωγής βάμβακος, στη βελτίωση της ποιότητας, στην ταξινόμηση - τυποποίηση, μεταποίηση και βιομηχανική του επεξεργασία, στη στήριξη του τομέα και στη λειτουργία της Δ.Ο.Β. και η κατάθεση προτάσεων για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων.
Η ομάδα εργασίας αποτελείται εκτός από τον γ.γ. Γεώργιο Στρατάκο και υπαλλήλους του Υπουργείου, και από τους Λαρισαίους Δημήτριο Μπεσλεμέ, εντεταλμένο ερευνητή του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον, επίσης, Λαρισαίο Δημήτριο Βλαχοστέργιο, κύριο ερευνητή, διευθυντή του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών του ίδιου Οργανισμού. Τον Αντώνιο Σιάρκο, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ), ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Πρόδρομο Ουσουλτζόγλου, αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ίδιας Ένωσης, τον Ευθύμιο Φωτεινό, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος (Δ.Ο.Β.), ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Γιαννάκο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ίδιας Ένωσης, τον Ευριπίδη Δοντά, αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών (Σ.Ε.Β.Κ.), με αναπληρωτή τον Δημήτριο Πολύχρονο, μέλος του ιδίου Συνδέσμου και τον Αθανάσιο Τσούτσα, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΣΕΠΥ), ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Ευθύμη Ευθυμιάδη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ίδιου Συνδέσμου.
Η θητεία του προέδρου και των μελών της ομάδας εργασίας ορίζεται διετής. Η ομάδα εργασίας είναι μη αμειβόμενη.
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλωσορίζει τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για το βαμβάκι από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η κίνηση αυτή μάς βρίσκει απολύτως σύμφωνους, καθώς αναδεικνύει τη σημαντικότητα της παραγωγής του προϊόντος στη Θεσσαλία, όπως ακριβώς έχει διατυπωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε όλους τους τόνους και έχει ενταχθεί στο σχέδιο ανασυγκρότησης και αγροτικής ανάπτυξης που παρουσιάσαμε από τον περασμένο Νοέμβριο. Η συμμετοχή στην ομάδα εργασίας επιστημόνων και παραγόντων της βαμβακοκαλλιέργειας, οι οποίοι ήταν βασικοί ομιλητές στην πρόσφατη διημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη της περιοχής μας, είναι μία ακόμα απόδειξη πως το Υπουργείο κατανοεί τη μεγάλη τεχνογνωσία που έχει κατακτηθεί στη χώρα μας και τον κομβικό ρόλο που κατέχει η παραγωγή βάμβακος στην τοπική οικονομία. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ηγεσία του Υπουργείου για τον εξορθολογισμό και την ανάπτυξη της βαμβακοκαλλιέργειας στη Θεσσαλία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass