Μείζον ζήτημα τα ακαλλιέργητα χωράφια

* ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2024 14:25

«Η συζήτηση, όπως εξελίχθηκε, αποδεικνύεται ιδιαίτερα εποικοδομητική, γιατί αφενός δόθηκε η δυνατότητα η κυβέρνηση να παρουσιάσει το πλούσιο έργο, που έκανε αμέσως μετά το κακό που μας βρήκε με τις πλημμύρες, και αφετέρου να ακουστούν στοχευμένες παρατηρήσεις και ερωτήσεις, οι οποίες δεν έχουν κατ’ ανάγκη αντιπολιτευτική διάθεση.

Και πιστεύω ότι ως τέτοιες πρέπει να τις δούμε για να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας, γιατί υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος στη σύντομη παρέμβασή του στην ειδική εκδήλωση με το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, που βρέθηκε στη Λάρισα.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην παρέμβασή του έθεσε το μείζον ζήτημα των χωραφιών που θα μείνουν ακαλλιέργητα λόγω των καταστροφών που υπέστησαν, το οποίο έχει αναδείξει και διά του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, «στη Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη εξήγγειλε δύο συγκεκριμένα προγράμματα για τους πλημμυροπαθείς: Στην Κάρλα, το οποίο ευτυχώς υλοποιείται με την καθοριστική συμβολή του συντοπίτη μας Δημήτρη Σοφολόγη, όπου έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένα ποσά, πηγή χρηματοδότησης και χρονοδιαγράμματα.
Είχε εξαγγείλει, όμως, και ένα δεύτερο πρόγραμμα το οποίο αφορούσε τις περιοχές εκείνες και τα χωράφια που δε θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν, γιατί είχαν φερτά υλικά, γιατί είχαν δημιουργηθεί τέτοιες ζημιές που θα χάνονταν η καλλιεργητική περίοδος. Γι’ αυτό το δεύτερο, επισήμως αναγγελθέν, πρόγραμμα, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, κανένα χρονοδιάγραμμα. Θα φεύγαμε σοφότεροι αν ακούγαμε κάτι συγκεκριμένο».ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην απαλλαγή των σεισμόπληκτων και πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας από τον ΕΝΦΙΑ, ζήτημα που είχε θέσει και σε κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη, όταν υπήρξε ανάλογη τροπολογία για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου Κρήτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass