Συζήτησαν προβλήματα του πρωτογενή τομέα

* Η Δημοτική Αρχή Τεμπών με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Κελέτση

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2024 14:50

Συνάντηση με τη δημοτική αρχή Τεμπών είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, στο Δημαρχείο στο Μακρυχώρι, όπου συζήτησαν για τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα.

Τον κ. Κελέτση υποδέχθηκαν, ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μιχάλης Λίταινας, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μητσογιάννης, Θανάσης Καραναστάσης και Γιώργος Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Αβέλλας και Βασίλης Σίμος και η προέδρος της Δ.Κ. Μακρυχωρίου Άννα Καραπάνου – Μαγαλιού, ενώ τον συνόδευαν μεταξύ άλλων, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Νίκη Δανδόλου, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νομού Λάρισας Ηλίας Σουφλιάς, μέλη αυτής και εκπρόσωποι του βουλευτή της Ν.Δ. Νομού Λάρισας Χρήστου Κέλλα.
Στο πλαίσιο τα συνάντησης ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι Δ.Κ. ανέδειξαν θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα του Δήμου Τεμπών.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στο αυξημένο, λόγω της ακρίβειας, κόστος παραγωγής, ζήτησαν να προστατευθούν η αγροτική γη και η κτηνοτροφία από παράνομες και αθέμιτες πρακτικές, τόνισαν την ανάγκη αναθεώρησης των μέτρων της ΚΑΠ που πλήττουν βίαια τη γεωργία και την κτηνοτροφία, την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, τη στήριξη του προγράμματος περισυλλογής και αποτέφρωσης νεκρών ζώων και αναφέρθηκαν στην ανάγκη για γρήγορη αποζημίωση των πληγέντων αγροκτηνοτρόφων από την κακοκαιρία Daniel.
Στάθηκαν επίσης, στο θέμα των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης υποστηρίζοντας ότι «ο ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να γίνει σωστός, και να λειτουργεί με συνέπεια προς τους Έλληνες αγρότες».
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης άκουσε τις επισημάνσεις του δημάρχου Γιώργου Μανώλη και των συνεργατών του και δεσμεύθηκε για την ανάδειξη των ζητημάτων που τέθηκαν.
Παράλληλα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Από την ημέρα της καταστροφής μέχρι σήμερα, το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των πληγέντων. Στο πλαίσιο άσκησης αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η σημερινή συνάντηση. Στις συναντήσεις αυτές ενημερώνουμε για τα έως τώρα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο για την ανακούφιση των πληγέντων και ακούμε τις δικές σας απόψεις και επισημάνσεις. Η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ και οι υπηρεσιακοί παραγόντων δεν θα σταματήσουν να εργάζεται συστηματικά, έως ότου επουλωθεί και η τελευταία πληγή στη Θεσσαλία».
Στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Τεμπών πρόσφερε αναμνηστική πλακέτα στον υφυπουργό, καθώς και τοπικά αγροτικά προϊόντα του Δήμου Τεμπών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass